Udisanje krumpira

Prva pomoć za prehladu, curenje nosa, gripa može biti uobičajeni krumpir.

Udisanje krumpirove pare, provedeno s prvim simptomima bolesti, pridonosi oporavku.

Prednosti inhalacije krumpira

Zagrijana vlažna para uzrokuje protok krvi u sluznici gornjeg dišnog trakta, razrjeđuje sputum, eliminira stagnaciju.

Udisanje krumpira je korisno za curenje nogu, kašljanje, bronhitis. Kad se kašlja s inhaliranjem, krumpir se riješi iskašljaja, oslobađa gornje dišne ​​puteve.

Inhaliranje krumpira olakšava stanje hladnoćom, značajno smanjuje broj tableta pijan, približava iscjeljenje.

Udisanje krumpira je metoda liječenja bez lijekova, to je glavna prednost ove metode za liječenje kašlja, hladno i hladno bez temperature.

Tijekom trudnoće, inhalacija krumpira pomoći će u borbi s blagom hladnošću bez lijekova, ublažiti suhi kašalj, poboljšati iscjedak iscjedka u bronhitisu.

Obavite postupak samo u odsutnosti kontraindikacija kardiovaskularnog sustava, po mogućnosti nakon savjetovanja s liječnikom.

Pozitivna značajka ovog tretmana je dostupnost i jednostavnost metode. Udišite krumpire lako u običnim kućnim uvjetima, koristeći improvizirane načine.

Udisanje krumpira

Previše vruće pare može uzrokovati opekotinu sluznice nazofaringealne, usne šupljine. Temperatura pare ne smije prelaziti 45-50 o C.

Korisna svojstva vruće pare u odnosu na malu djecu mogu dovesti do pogoršanja stanja djeteta, opstrukcije (blokiranja) dišnih puteva.

Ova pojava uzrokovana je činjenicom da je čišćenje bronhijalnih cijevi, bronhiola kod djece puno uža nego kod odraslih, oteklina viskozne sluzi inhalacijom mokre pare dalje ga sužava, pa čak i potpuno pokriva.

Što je mlađi dijete, to je veći rizik od opstrukcije dišnih putova.

Kontraindikacije inhalacije pare

Izvođenje inhalacije preko krumpira pri povišenoj tjelesnoj temperaturi može pogoršati stanje bolesnika. Inhalacije s vrućom parom provode se samo pri normalnoj temperaturi.

Nemojte koristiti inhaliranje krumpira s nosačem. Kontraindicirana inhalacija krumpira u purulentnim procesima u nazofarniku, paranazalni sinusi.

Nemoguće je provesti inhalacije pare za osobe koje pate od visokog krvnog tlaka, bolesti srca i upale pluća. Kod kršenja moždane cirkulacije, preporučuje se da se bolesti krvnih žila, inhalacija s parom zamijene drugim metodama liječenja.

Djeca do 7 godina propisuje pedijatar. Do godine dana zabranjeno je udisanje pare za dijete.

Metode pripreme krumpira

Postoji nekoliko načina kako se inhalirati krumpir.

Krumpir se kuha u uniformama bez peelinga, kuhane gomolje kuhaju, koriste se peeling krumpira, inhalacije se vrše preko izvarivanja gomolja.

Sve ove metode pomoći će u potpunom prestanku pušenja, jer nikotin sužava krvne žile, sprečava liječenje.

Krumpir u uniformi

Pick mali krumpir, dobro oprati. Zatim, bez rezanja oguliti, leži na dnu lonca i sipati vodu tako da ona samo pokriva gomolje.

Kuhajte na vrlo niskoj temperaturi dok ne dobijete karakterističan miris kuhanog krumpira. Ovakav način pripreme krumpira za inhalaciju eliminira potrebu za ispuštanjem tople vode.

Poboljšava dobrobiti hladnim udisanjem nad krumpirom kuhanim zobenim ljuskom. Postupak povećava zaštitna svojstva tijela, pomaže kod kašlja, upale grla.

Kuhani krumpir i juhu od krumpira

Obično dišemo hladnoćom preko lonca s kipućim krumpirom. Dovoljno je uzeti 3-4 krumpir od srednje veličine, kuhati ih, a zatim dati vrijeme da malo kuhati cool.

Hot bujon je izlio ili izlio u drugu zdjelu. Voda se može koristiti za inhalaciju, dodajući 1-2 kapi eukaliptusnog ulja.

Pokrijte krumpir

Pročišćavanje krumpira se također koristi za inhalaciju. Čišćenje je dobro oprati, sipati vodom, kuhano. Nije nužno koristiti svježi peeling, može se pripremiti za buduću uporabu.

Za ovaj pročišćavanje tijekom godine nije bačen, već osušen i pohranjen.

Tijekom epidemije gripe, prehlade, lako ih je koristiti kao medicinske sirovine.

Krumpir se zadržava i, prema nekim podacima, čak i pojačava ljekovita svojstva tijekom klijanja. Klice se također trebaju isprati, osušiti i koristiti ako je potrebno za liječenje.

Kako se inhalirati s krumpirom

Počinju udisati nakon 1-1,5 nakon obroka. Nakon postupka, tijelu se odmara.

U roku od 30-40 minuta samo laž, razgovor, jesti, piti se ne preporučuje. Najbolje je udisati prije spavanja.

Trajanje postupka određuje stanje zdravlja, ali ne prelazi 15 minuta. Uz dobru podnošljivost, udisanje se dopušta dva puta dnevno - ujutro i navečer.

Broj inhalacija može se povećati astmatičnim napadima. Kava s grijanjem na paru pomaže kod kašlja, uzrokujući napad bronhijalne astme.

Krumpir se položi na dno posude ili se prenese u kotlić s izljevom. Na vrhu kuhala, umetnite lijevak, dirajte krumpir suhim kašljem, crijevnim nosom, bez savijanja preniska, pokrivajući glavu ručnikom.

Kako udisati tijekom udisanja

Hladno, pokušavaju disati kroz nos. Alternativno zatvorite jednu nosnicu i dišite kroz drugu.

Udisanje preko krumpira s hladnoćom ne pomaže ako se upala proširi od stadija katara do purulentnog oblika, a gnusne mase formiraju se u nosnoj šupljini. U tom slučaju zagrijavanje pare će pogoršati stanje bolesnika i povećati rizik od komplikacija.

Uz bronhitis, laringitis, upalu grla, kašalj disanje kroz usta. Uz hladnoću uz kašalj, crijevni nos, ali bez podizanja tjelesne temperature, koristi se alternativno disanje kroz nos i usta.

Ovo disanje potpuno zagrijava gornje dišne ​​puteve, vlaži, omekšava kašalj, ublažava grlobolju, promuklo glas.

Inhalacije s krumpirom i soda

Za inhalacije s bronhitisa, kuhani krumpir se koristi u čistom obliku i dodatkom.

Kako bi se pojačao učinak, kuhane gomolje raspršene su šaškom sodom za pečenje i lagano zamijesivale vilicom. Dišite usta preko pare za 3-5 minuta.

Ova metoda također pomaže kod hladnoće, udisanje krumpira i sode potiče pročišćavanje nosnih prolaza, poboljšava odljevi sluzi iz paranazalnih sinusa.

Od suhog kašlja ublažit će udisanje krumpira dodatkom sode i soli. Sol i soda staviti na početku kuhanja rafiniranog krumpira. Izlijevanje se izlije, krumpir za inhalaciju se gnječi.

Parne inhalacije krumpira pomažu kod hladnoće, sinusitisa, bronhitisa, gripe, astme. Kada se infekcija širi na donji respiratorni trakt, upala pluća ne koristi inhalacijske pare za liječenje.

Kako pravilno disati na krumpir s hladnom: načine i vrste udisanja

Do danas, katarhalne bolesti zauzimaju vodeću poziciju među svim patologijama organa i sustava. Prehlada je popraćena pogoršavanjem općeg stanja pacijenta, jakom temperaturom i crijevnim nosom. Riješite se takvih neugodnih simptoma danas nije teško, jer je mreža ljekarni u dovoljan broj alata za liječenje prehlade.

Mnogi bolesnici ne preferiraju terapiju lijekovima, već korištenje narodnih lijekova. Učinkovita i dokazana sredstva su inhalacije, a posebno udisanje pare iz kuhana korijena.

Postupci za liječenje hladnoće s krumpirom

Kako izliječiti curenje nosa s parom od krumpira

Katarske bolesti uspješno se tretiraju inhalacijom, budući da je razvoj pozitivnog učinka nakon udisanja vodene pare već dugo uočen. Posebno dobro dokazana inhalacija uz dodatak različitih ulja i otopina koja doprinose brzom uklanjanju edema nosne šupljine i nestanku prehlade.

Jedan od drevnih recepata narodne medicine je inhaliranje krumpirove pare, a mnogi se sjećaju ovog postupka iz djetinjstva.

Mnogi još uvijek brinu o pitanju - što je iscjeliteljski učinak kuhanog krumpira, jer se ovaj korijen rijetko koristi za izradu ljekovitih tinktura i lijekova.

Učinak terapeutskog učinka na tijelo za vrijeme udisanja parnih krumpira leži u činjenici da isparak ispušten iz korijena pomaže omekšati i navlažiti sluz koji se akumulira u nosnoj šupljini pacijenta.

Zbog tog postupka dolazi do brzog uklanjanja sluzi iz nazalnih sinusa. Učinak udisanja parnih krumpirova u običnu prehladu ima sličan rezultat kao i disanje preko jednostavne vode visoke temperature.

Zašto ispariti iz krumpira

Učinak inhalacije iz krumpira na tijelo

Zainteresovani pacijenti često su zainteresirani za pitanje što je učinkovitost pare krumpira. Određene su studije provedene na ovom području i proučavana je sastav takvog para.

Dobiveni rezultati potvrdili su činjenicu da kompozicija krumpira uključuje korisne tvari koje se široko koriste u farmaceutskom polju za pripravu antihidrogenerativnih pripravaka.

Sastav para iz krumpira uključuje takve korisne tvari kao što su:

 • Etil alkohol
 • Dipropilen glikol
 • tetradekan

Te tvari imaju biološki aktivan učinak, a njihov ulazak u dišni sustav zajedno s parom rezultira njihovim prodorom u bronhiju i nosnu šupljinu.

Prolazeći u tkiva ovih organa, u njima se aktiviraju korisne supstance od krumpira i doprinose normalizaciji metaboličkih procesa, uklanjanju edema i normalnom iscjetku sluzi.

To objašnjava terapijski učinak korištenja pare krumpira. Međutim, unatoč svim korisnim osobinama krumpira, nije uvijek moguće postići pozitivan rezultat. U nekim je slučajevima moguće samo osloboditi hladnoće u samo nekoliko inhalacija, a ponekad i nakon velikog broja postupaka ne dolazi do pozitivnog rezultata.

provođenje postupaka

Kako disati parnu krumpir

Inhalacija parnih krumpira može smanjiti ili potpuno eliminirati upalni proces u nosnoj šupljini. Kako bi inhalacije s tim korjenastim povrćem bile učinkovite, važno ih je ispravno provesti.

Praćenje slijeda provođenja svih manipulativnih postupaka postiže željeni rezultat uz pomoć ovog terapijskog postupka.

Pri izvođenju inhalacije pomoću krumpira, preporučljivo je slijediti određena jednostavna pravila:

 1. Da biste se riješili prehlade, preporučljivo je koristiti korijene iste veličine, tako da tijekom kuhanja stupanj njihove spremnosti bude ujednačen. Krumpir je srednje veličine, ali bolje je da ne kuhati velike gomolje. U tom slučaju nemojte probaviti krumpir, jer u tom stanju nema nikakvih pozitivnih učinaka.
 2. Za vrijeme inhalacije, prilikom udisanja vruće pare treba provesti oprez, budući da postoji opasnost od nastanka opeklina sluznica. Kako bi se to izbjeglo, preporučljivo je ostaviti mali otvor za usis zraka, a postupak disanja preko parova krumpira biti će sigurniji.
 3. Pacijenti koji pate od visokog ili niskog krvnog tlaka, kao i problemi u cirkulacijskom sustavu trebali bi pažljivo nastaviti s postupcima.
 4. Tijekom inhalacije pacijent je prekriven pokrivačem, koji dopušta toplom zraku da uđe u nosnu šupljinu ili grlo. Kako bi se maksimiziralo učinak liječenja, najbolje je davati prednost toplim i debelim pokrivačima. Kada dišete u vrući zrak, nemojte spustiti glavu previše nisko iznad tava, jer to može dovesti do opeklina sluznice. Istodobno, kada ste u neugodnom položaju, jednostavno možete padati lice u toploj vodi.
 5. Pažnja se također treba posvetiti pripremi mjesta za postupak. Da bi se topline zadržale u posudi, preporučujemo da ispod nje stavite deku.

Vrste udisanja krumpira

Recepti za kuhanje krumpira za inhalaciju

Izvođenje udisanja uz pomoć kuhanog krumpira može se provesti na različite načine, a svaki od njih djeluje na svoj način:

 • Najjednostavnija i najpoznatija metoda je jednostavno kuhati korijenje u vodi u uniformi, a to bi trebalo biti učinjeno u roku od 15 do 20 minuta. Pripremljeni krumpir pažljivo se umijesi s vilicom, što pridonosi boljem odvajanju pare. Prije početka inhalacije, potrebno je omotati posuđe s krumpirom toplim pokrivačem i prekriti bolesnik toplim pokrivačem. Trajanje postupka varira od 5 do 7 minuta, a dulje vrijeme može dovesti do gubitka svijesti zbog povećanog ispuštanja toplog zraka.
 • Drugi način izvođenja udisanja je dodavanje malo sode i soli u kuhanu krumpir. Kuhajte korjenasto povrće u vodi 15-20 minuta. Nakon toga, krumpir se pire s vilicom i inhalira na uobičajeni način - pokrivaju se dekom i inhaliraju topao zrak. Učinkovitost takvog udisanja je zbog činjenice da osim prehlada, a to vam omogućuje da biste dobili osloboditi od tih neugodnih bolesti kao što su bronhitis.

Nakon provedenog postupka udisanja para tople topline, može se koristiti za komprimiranje. Da biste to učinili, nekoliko srednjih krumpirova lagano se umiješati i dodati 10 grama bilo kojeg biljnog ulja u dobivenu masu i istu količinu alkohola.

Svi su temeljito izmiješani i stavljeni u plastičnu vrećicu i omotani u toplom ručniku. Nanesite pripremljenu kompresiju koja može biti na bilo kojem dijelu tijela, a posebno na nazalnim sinusima.

Kako bi izbjegli paljenje osjetljive kože, preporuča se primjenjivanje kompresije u gaze ili zavoj.

Toplina bi trebala utjecati na odabrana područja tijela 10-15 minuta i nakon uklanjanja, potrebno je podmazati kožu biljnim uljem ili hranjivom vrhom.

Opasnost od postupka

U nekim slučajevima, provođenje inhalacije uz pomoć kuhanog krumpira može biti opasno i uzrokovati neugodne posljedice njegove uporabe.

Moguće je izdvojiti takve rizike udisanja kuhanih krumpirovih para:

 1. Tijekom dolaska toplog zraka u nosnu šupljinu, sluznica se zagrijava, natečena sluz bubri i postoji opasnost od začepljenja cijevi sluh organa. To može dovesti do razvoja patologije kao što je otitis, čije liječenje zahtijeva mnogo više pažnje i truda.
 2. Udisanje previše vrućeg zraka može uzrokovati sluznicu, iako se na prvi pogled čini da je nemoguće to učiniti. U slučaju da se savijate preko lonca vrlo nisko i poklopite glavu s toplim ručnikom, onda veliku vjerojatnost razvijanja ozbiljne opekline.
 3. Malo neugodnosti mogu izazvati pušku s krumpirom za okretanje, ali još je opasnija prisutnost tople vode u njemu.

Zato provoditi postupke s udisanjem para kuhana krumpira treba biti vrlo oprezan i posebnu pažnju zaslužuju udisanje u djece. Do danas se preporučuje liječenje hladnoće kod djece pomoću sigurnijih metoda: udisanje s nebulizatorima i liječenje.

Više informacija o prehladi može se naći u videu.

Mnoge žene tijekom trudnoće opsežno koriste inhalacije s kuhanim krumpirom za liječenje prehlade. Tijekom tog perioda takvi postupci su sigurniji od inhalacije s raznim lijekovima. Liječenje obične prehlade na ovaj način dopušteno je, kao kod djetetova dojenja i tijekom dojenja.

Grijanje nosne šupljine uz pomoć toplih parova kuhanog krumpira smatra se jednim od učinkovitih sredstava tradicionalne medicine koju su koristili naši preci.

Udisanje s ovim korijenom je najpristupačniji tretman, jer ništa nije lakše nego samo kuhati krumpir i disati preko svojih para. U slučaju da, nakon provedenog takvog postupka za nekoliko dana, nema pozitivnog rezultata, tada, najvjerojatnije, morat ćete potražiti pomoć od stručnjaka. To je zbog činjenice da, vrlo vjerojatno, pod uobičajenim curijevim nosom postoji ozbiljna patologija.

Pronašli ste pogrešku? Odaberite i pritisnite Ctrl + Enter, da nas obavijestite.

Vrijedi disati preko krumpira s hladnom, kašljem

Inhalatori i nebulizatori ljekarni su morali istisnuti popularne metode prevencije i liječenja bolesti dišnog sustava. Ali to se nije dogodilo. Djeca i odrasli nastavljaju liječiti hladnoću, disanje preko krumpira, kao prije stotinu godina. Je li to popularan način liječenja? Da biste to shvatili, morate znati kako par krumpira djeluje na tijelo.

postupci djelovanja

Udisanje vodene pare s raznim aditivima dovodi do izravnog utjecaja temperature i bioadditivnosti na sluznicu. U ovom slučaju, korisne tvari prirodno ulaze u različite dijelove dišnog sustava.

Ova metoda lokalne terapije dokazala je svoju učinkovitost nakon prolaza kroz stoljeća. Suvremena istraživanja potvrđuju njegovu korisnost. Ispada da vapno od krumpira sadrži:

 • tetradekan;
 • dipropilen glikol;
 • etil alkohol.

Videozapis govori kako pravilno disati preko krumpira s kašljem:

Ovi biološki aktivni dodaci, koji se skupljaju zajedno s parom u tijelo:

 • normalizirati protok krvi;
 • aktiviraju metaboličke procese u tijelu;
 • ublažiti upalu;
 • ukloniti oticanje sluznice nazofarinksa.

Parni krumpir nježno se obavija. Ima veliku kontaktnu površinu. U ovom slučaju postoji takav terapeutski učinak:

 • povećava se priljev krvi u sluznicu gornjeg dišnog trakta;
 • sputuma je razrijeđena;
 • stagnirajući fenomeni su eliminirani.

Udisanje u parovima krumpira također poboljšava mukocilijarnu čašu (izlučivanje sputuma, mikroba, čestica blata). Radi se o strukturi dišnih putova. Njihove su površine prekrivene mikrovilima, koje se stalno kreću i odlaze izvan tijela izvan tijela. Tijekom bolesti, villi čine lošiji posao, a toplom parom aktivira svoj rad. Postoje i drugi načini liječenja suhog kašlja kod djece s narodnim lijekovima, inhalacijom s mokrim kašljem u djece.

Značajke aplikacije

"Djedov" način liječenja ima širok raspon primjena. Zašto disati preko krumpira? Inhalacije krumpira su dobre za:

 • koru (rinitis);
 • upala ždrijela (upala ždrijela sluznice);
 • tonzilitis (upala krajnika);
 • kašlja;
 • bronhitis.

Visoko cijenjena učinkovitost ovog postupka pacijenata s bronhijalnom astmom. Udisanje preko krumpira omogućuje spriječiti nastanak i uhićenje napadaja koji prate ovu opasnu bolest.

Uz upalu pluća ova metoda također pomaže, ali se treba koristiti samo pod nadzorom liječnika. Da ne biste pogoršali stanje pacijenta, prije postupka morate se posavjetovati s liječnikom.

sredstva

Popularni gomolji dugo se koriste u narodnoj medicini. Što se tiče inhalacija iz krumpira, pripremaju se na tri različita načina.

 1. Udisanje od zavarenih "u uniformi" gomolja (prije uporabe oni mijesiti).
 2. Udisanje para čistog krumpira (često dodavanje esencijalnih ulja, sode i soli).
 3. Udisanje dimova kuhanih peelinga krumpira (pogodno suho ili svježe).

Bez obzira koju metodu odaberete, morat ćete izvršiti postupak:

 • tavu volumena od oko 3 litre;
 • desetak krumpira male veličine ili 5 komada srednje veličine;
 • gusti pokrivač, bolji pamuk ili umjetni u prirodnom slučaju (vuna uzrokuje alergiju);
 • ručnik;
 • stolica i udoban stalak za lonac.

Krumpir za postupak treba temeljito oprati.

Ne uzimajte bolesne gomolje s različitim mrljama i deformacijama bilo koje prirode. Osobito se odnosi na udisanje s nepročišćenim krumpirom. Takvi gomolji mogu sadržavati gljivične spore, bakterije i patogene raznih bolesti. Većina njih umre tijekom toplinske obrade, ali, ipak, takve tvari mogu izazvati alergiju prilikom udisanja.

Prilikom pripreme inhalacije morate slijediti neka jednostavna pravila:

 • krumpir kuhati 10 do 15 minuta (ovisno o veličini gomolja);
 • za kipuće se gomolja iste veličine, inače su zavarene neravnomjerno;
 • krumpir ne smije biti sirovo ili kuhano;
 • voda bi trebala pokrivati ​​samo krumpir;
 • nakon spremnosti voda se isprazni;
 • postavite posudu na udoban stalak;
 • zamotajte posudu s debelim ručnikom kako bi zadržao toplinu;
 • Nagnuti se na lonac s krumpirom i pokriti dekom;
 • Hladni zrak ne bi trebao prodrijeti ispod pokrivača.

Oprez ne sprječava: vruća para može izgorjeti kožu i dovesti do opeklina sluznice. Za savijanje krumpira potrebno je ne prenisko. Trebali biste pronaći svoju visinu, postupno se navikavajući na temperaturu. A ako postoje bolni uvjeti: bilo da je vrtoglavica ili kucanje na hramovima, postupak treba zaustaviti.

Da vas ništa ne ometa, izbjegavajte dugu kosu prije postupka. Dišite ispravno. Izdisanja bi trebala biti glatka. Tehnika istjecanja inhalatora će se razlikovati ovisno o dijagnozi.

Ovdje možete pročitati što se uzimaju antibiotici s faringitisom.

liječenje

Par krumpira dobro zagrijava nasopharynx i oslobađa respiratorni trakt od sluzi. Da biste dobili kratki rezultat s kašljem, trebate disati naizmjence kroz nos i kroz usta. Glavni zadatak je zagrijavanje i čišćenje nazofarinksa. Pomoću nje možete brzo izliječiti curenje nosa i kašalj.

Ova se shema pokazala dobro: 3-4 udahnuće kroz usta i izdišu kroz nos, 3-4 udahnuće kroz nos i izdišu kroz usta, zatim 3-4 udisaja i izdisaja kroz usta i toliko kroz nos. Dišite preko krumpira potrebno 5-10 minuta.

Suhi kašalj tretira se vrućim krumpirom s dodatkom sode i soli. Ovi sastojci stavljaju se u tavu na početku kuhanja. Krumpir uzeti oguljene. Nakon što je spreman, gomolji se blago mijesaju. Na početku kuhanja dodaje se sol i soda po brzini od 1 žlica po 5 srednjih krumpira.

Videozapis govori da li možete disati krumpir trudnicama, djeci, bronhitisu i sinusitisu:

Trbuh nos

Ako stavite nos, krumpir će ga brzo vratiti u normalu. Da biste to učinili, trebate disati parovima u zavojima: zatim jednu, zatim još jednu nosnicu. Zatvorite prvu stranu nosa, učinite 4-6 usporenih udaha jedne nosnice, a zatim ponovite isti s drugom.

Da biste ojačali učinak postupka u krumpiru, možete dodati 2-3 čajne žličice sode za pečenje. Da biste to učinili, kuhano krumpir blago se umijesi i dodaje se prah. Svi dobro izmiješati i početi disati parne pare.

Ako noktiju prate bolovi u grlu, dišite prema ovom obrascu: 2-3 udisaja nosa i udisaj kroz grlo, zatim 2-3 udisaja kroz grlo i izdišite kroz nos. Disanje mora biti glatka, mirna, umjerena dubina.

Ako je rinitis prošao u katarhalnom obliku, inhalacije učiniti ili učiniti je nemoguće. Ne samo da će pomoći, nego obrnuto, oni će pogoršati situaciju.

Videozapis govori o tome kako udahnuti krumpir, što je upotreba i šteta, što je korisno za disanje:

antritis

Bez konzultacija s liječnikom, ne možete disati na krumpir s maksilarnim sinusitisom! Samo stručnjak može odrediti stupanj bolesti i propisati odgovarajući tretman. Kod zagrijavanja maksilarnih sinusa, u kojima se akumulira gnoj, možete postići suprotni rezultat. Samoregulacija u ovom slučaju može dovesti do prijelaza bolesti u kronični oblik ili na pogoršanje sinusitisa.

hladno

Ali s hladnoćom, ovaj lijek je prilično učinkovit. Inhalacije s krumpirom mogu se obaviti odmah nakon pojave prvih znakova slabosti. Ako je sve ispravno i na vrijeme učinjeno, bolest se može smanjiti bez početka.

Za inhalaciju prikladni krumpir, kuhani u ljusci ili ljušteni, možete poduzeti ravnomjerno čišćenje. Nekoliko kapljica eteričnih ulja od jele, smreke, bora, eukaliptusa, metvice se dodaju u kuhanu krumpira tijesto. Važno je ne pretjerivati, inače će ulja sušiti sluznicu, dovoljno 2 kapi. Možete koristiti gotove smjese eteričnih ulja od prehlade. Umjesto njih, sol i soda će raditi zajedno ili odvojeno. Potrebno je 5-7 minuta disati s takvim parovima.

Kod bronhitisa

Krumpir pomaže smanjiti neugodne škakljanje u bronhima s hladnom. Dišite preko krumpira trebate naizmjence s nosom i ustima. Bronhije se tako dobro zagrijavaju. Dodavanje sode i soli u krumpir tijekom kuhanja pomoći će brže liječenje bronhitisa.

Nakon postupka topli krumpir se može pomiješati s žlicom alkohola, iz njega oblikovati kolač i staviti kompresiju u celofan. Kolač je umotan u krpu i postavljen na područje bronha.

Ima li kakvih ozljeda postupka, i mogu li disati krumpir na temperaturi? U svakom tretmanu potreban je individualni pristup. Ono što će za neke biti učinkovit način, druga će samo donijeti štetu. Čak i takva neozbiljna metoda liječenja ima svoje kontraindikacije.

Ne možete disati krumpir onima koji pate od takvih bolesti:

 • visoka temperatura;
 • arterijska hipertenzija;
 • srčana bolest;
 • poremećaji cerebralne cirkulacije;
 • krvarenje iz nosa;
 • upale pluća;
 • vazodilatacije.

Uz povećanu tjelesnu temperaturu, inhalacija pare i vruće kompresije ne mogu se obaviti!

Mogu li ga koristiti za djecu, trudne

Udisanje nad krumpirom je sigurna metoda liječenja. Pogodan je za trudnice i tijekom dojenja. Parovi krumpira ne štete djetetu, što se ne može sa sigurnošću reći o biljnim preparatima (neke biljke imaju brojne kontraindikacije). Ako postoji potreba za liječenjem crijevnog nosa ili kašlja u trudnoj ženi, bolje je odabrati inhalaciju nad krumpirom nego postupci s lijekovima. Ovdje možete pročitati što se još može tretira jakim kašljem tijekom trudnoće.

Što se tiče djece, metoda ima dobne granice. Ne odgovara maloj djeci.

 • Temperatura para za djecu trebala bi biti oko 45-50 ° C.
 • Posudu s krumpirom trebala bi biti dobro omotana ručnikom kako bi spriječili opekotine.
 • Postupak treba smanjiti na 3-5 minuta.

Vruća para za djecu je opasna. Što je dijete manja, to je vjerojatnije da će spaliti sluznice. Druga opasnost je opstrukcija dišnih putova. Kod djece, bronhijalni lumen je mnogo uži nego kod odraslih osoba. Kada vlažna para ulazi u bronhije, proširuje viskoznu sluz u uskom prostoru. To može dovesti do sužavanja, pa čak i do potpunog zatvaranja lumena u malim bronhama.

Učinkovitost ove metode liječenja prehlade, kašlja i prehlade ne dokazuje ni jedna generacija. Čak i pristaše tradicionalne medicine ne odbiju takav siguran način borbe protiv bolesti. Koliko disanje ovisi o stanju pacijenta. Njegova glavna prednost je jednostavnost i pristupačnost. Ali ni oni se ne mogu odnijeti. Ako je prehlada popraćena visoku temperaturu, ili se upalni procesi spuštaju u donji respiratorni trakt, onda se treba napustiti tako popularan tretman kao udisanje krumpira. Prema uputama, možete pročitati što još možete izliječiti kašalj i znojenje u grlu. Možda i trebate informacije o tome kako izliječiti nosnu zagušenost s narodnim lijekovima.

Tehnika udisanja s bujonom krumpira ili kako disati preko krumpira

Inhalacija s parom krumpira je jedna od najjednostavnijih, najjeftinijih i vremenski testiranih metoda za liječenje prehlade. Prednost proizvoda je njegova dostupnost i bezopasnost, što je osobito važno za ljude s preosjetljivosti na kemikalije koje su dio lijekova. Udisanje krumpira je apsolutno hipoalergensko, pokazalo se i trudnicama i djeci.

Načelo rada. Vruća para, koja se emitira s kuhanim krumpirom, uz molekule vode sadrži fitonitide i brojne molekule etilnog alkohola. Etanol je dobro otapalo zbog čega korisne tvari sadržane u parama prodiru duboko u dišni sustav. Nepostojan imaju antibakterijsko djelovanje i lagano tople pare kaputi, grije i čisti površine sluznice na voloski- „cilija”, koja je gurnula van ispljuvak.

Kod udisanja krumpira:

 • posude sluznice proširene, protok krvi je normaliziran;
 • zaustavljeni su upalni procesi i oteklina grla se smanjuje;
 • vruća para razblažuje ispljuvak i olakšava njegovo oslobađanje što olakšava pročišćavanje dišnih puteva.

Udisanje krumpira pomaže kod sljedećih bolesti:

 • curenje iz nosa;
 • kašljanje (osobito suho);
 • bronhitis;
 • upala sluznice grkljana (faringitis);
 • početne faze sinusitisa, ako nema gnojova u maksilarnim sinusima;
 • upala krajnika.

Kontraindikacije za liječenje inhalacijom krumpira

Usprkos svojoj univerzalnosti, inhalacije krumpira su kontraindicirane:

 • hipertenzivne osobe i osobe s bolestima kardiovaskularnog sustava (zbog činjenice da se parna krv prolazi diljem krvi);
 • s upalom pluća;
 • s krvarenjem iz nosa;
 • s obojenim procesima u nazofarinku;
 • djeca do 3 godine. U djece, dišni putevi su mnogo uži nego kod odraslih osoba. Stoga, u slučaju edema, moguće su vrlo ozbiljne posljedice. O mogućnosti liječenja inhalantima za djecu mlađu od 7 godina, bolje je konzultirati pedijatra.

Kako pravilno disati preko krumpira

Udisanje se u svakom slučaju ne može obaviti odmah nakon obroka. Od trenutka uzimanja hrane do postupka treba proći najmanje 1,5-2 sata. Liječenje je najbolje uvečer, tek prije spavanja. Ako je moguće, ima smisla napraviti dva postupka: ujutro i navečer. Jutarnje udisanje treba izvoditi na prazan želudac, tako da pacijent nakon sat vremena nije radio i nije jeo. Nije preporučljivo odmah čitati, gledati TV ili raditi na računalu: to može biti štetno za viziju. Nakon 3-4 sata ne možete izaći na ulicu ili disati hladnim zrakom.

Trajanje udisanja za odraslu osobu je 10-15 minuta, za dijete (od 3 godine) - 5-7 minuta. Međutim, ako se pacijent vrtoglavicu ili osjeća bolestan, postupak treba odmah prekinuti.

1. Uzmite 10 krumpira srednje veličine i dobro oprati četkom. Na površini gomolja ne bi trebalo biti tla, truleži, rhizokonija ili drugih tragova zaraznih bolesti. Također, zeleni krumpir se ne može koristiti za udisanje. Dopušteno je umjesto gomolja gomila varirati veliki broj dobro opranih čišćenja (koža sadrži najkorisnije tvari).

2. Odaberite gomolje kako bi kuhali u odoru u maloj količini vode dok ne budete spremni (oko 25-30 minuta nakon ključanja). Za kuhanje je bolje uzeti široku posudu s niskim stranama: takva jela su stabilnija i nad njim je prikladnije disati pare.

3. Dok se krumpir kuha, pripremite mjesto na kojem će pacijent biti udobno sjediti. Pot bi se trebao staviti vrući krumpir, tako da ga osoba ne bi slučajno preokrenula.

Udisanje krumpira je sigurnije kod stola, a ne u krevetu. Sjedenje je bolje na stolici nego na stolici: tijekom postupka, zbog širenja krvnih žila, glava može postati vrtoglavica.

4. Pripremite komad vunene tkanine ili ručnik da zamotate tavu. Potrebno je još jedan ručnik za kupanje ili frotir, kako bi pokrio glavu čovjeka savijenog nad loncu krumpira. Ako pacijent nema alergiju na vunu, umjesto ručnika možete uzeti vuneni pokrivač.

5. Nemojte kuhati krumpir. Ako čišćenje kuhanja, lagano zamijesite vilicom.

6. Dok krumpir nije ohlađen, stavite posudu na stol, zamotajte ga ručnikom ili gustom krpom.

7. Sjednite pacijenta ispred tanjura i pokrijte pokrivačem od vune ili se nekoliko puta preklopite krpom od frotirne pamuka.

Da se osoba ne spali, temperatura para mora biti približno + 50-55 ° C.

Ako je pacijent slab ili ne podnosi zagušljivost, pokrij ga gustim tkivom tako da ostane mala rupa za svjež zrak.

Udisanje krumpira može se obaviti preko otvorene posude, ali ne svi ljudi dobro podnose osjećaj vruće pare na koži lica. Bolje je pokriti posudu s poklopcem, ostavljajući mali razmak, iz kojeg će izlaziti para. Osim toga, u ovom slučaju, sadržaj posude hladi mnogo sporije.

Ako se inhaliranje krumpira obavlja starija osoba ili dijete, rođak mora nužno stajati pored pacijenta, povremeno provjeriti njegovo stanje, pobrinuti se da ne slučajno okrene tavu i pada sa stolice.

8. Nakon udisanja, pacijent bi trebao zagrijati i staviti u krevet.

Udisanje krumpira za različite bolesti

Tijekom postupka dva su načina udisanja pare krumpira:

Ako se bolesnik žali samo od hladnoće, tada prije udisanja morate puhati nos. Vrlo je važno disati na izmjeren način: ne prebrzo, samo malo sporiji nego obično. Potrebno je stezati jednu nosnicu, udahnuti duboko slobodnom nosnicom i polako izdahnuti. Ponovite ovo još jednom. Onda točno dva udisaja trebate napraviti drugu nosnicu. Tijekom postupka udahnite par naizmjenično s različitim nosnicama. Kada započne intenzivno oslobađanje sluzi iz nosa, raspodjela se ne može povući. Potrebno je redovito pušiti nos u čistim brisevima.

Uz bronhitis, kašljanje ili bilo koju bolest grla, vruću vodu treba udahnuti usta, a zatim polako uzdisati s nosom. Učinite još jedan takav dah. Onda udahnite dva puta nosom i izdahnite usta. Ako bolest prati noktiju, možete, kao u prvom slučaju, inhalirati i izdisati naizmjenično stisnuti nosnice.

Varijante inhalacije krumpira

Zbog činjenice da mali broj etanolnih molekula sadržava u paru krumpira, prodire u duboku dubinu. To se može upotrijebiti za daljnje obogaćivanje vrućih para s korisnim tvarima.

Glavni recept za pripremu sastava za inhalaciju može se neznatno mijenjati:

 • kuhati krumpir s zobenim ljuskom (preporučljivo za teške prehlade);
 • izvadite krumpir (očistiti) i dodati žlicu sode u juhu;
 • dodajte žlicu sode i žličicu soli. Sol ubije patogene bakterije. Inhalacija njegovih molekula osobito je korisna kod bolesti pluća i bronha;
 • dodajte 3-4 kapljice eteričnog ulja. Njegovi phytoncides smrtonosni su za patogene, a mnogo je ugodnije da udahne paru s nekim povrtnim ili drvenim mirisom. Prednost treba dati uljima eukaliptusa, borova, cedra, smreke, klinčića, đumbira, morskog psa;
 • dodajte nekoliko svježih ili suhih grančica menta, kadulje ili majčine dušice. Takav udisaj dobro omekšava grlo suhim kašljem.

Što učiniti s tijestom krumpira

Masa krumpira (čak i čišćenje) nakon udisanja ne smije biti odbijena: od njega će se dobiti veliki kompresij zagrijavanja koji će dodatno ubrzati oporavak.

Trebam drenažu krumpir i kaša s blagovaonicom žlice alkohola i žlica biljnog ulja. Zatim, leđa ili prsa pacijenta (ne srca) da se prikriju dva sloja gaze ili pamučne tkanine na kojoj je ležao krumpira smjesu na vrhu - plastičnu vrećicu, a zatim popraviti folijom toplo šal. Ponovite postupak do potpunog oporavka.

Pažnja molim te! Samo-lijekovi mogu naškoditi zdravlju. Posavjetujte se sa svojim liječnikom.

Kako pravilno disati preko krumpira: indikacije i kontraindikacije

Ovaj članak opisuje stari narodni način liječenja prehlade - o tome kako disati na krumpir. Prvo - malo o anatomiji. Ljudski dišni sustav je obložen s nekoliko slojeva epitela. Svaki od njih obavlja svoju važnu funkciju kako bi osigurala normalnu izmjenu plina u ljudskom tijelu.

Najgornji je ciliarni sloj. Ovdje su mobilni villi (cilia) i žlijezde koje proizvode sluz. Uloga ovog sloja je stvoriti prepreku za prodiranje raznih stranih elemenata u pluća. Čestice prašine i većina mikroorganizama u zraku udahnutih zraka smjeste se u sluzi. Vorsive ritmičke vibracije guraju sve ove prljavštine.

U slučaju određenih uvjeta (upala, pad imuniteta, opće slabosti tijela, i tako dalje. D.) trepljaste epitel se ne mogu nositi, unutrašnjost dobiva veliki broj patogenih bakterija ili virusa, a osoba postaje bolesna.

Akutni upalni proces uzrokuje oticanje membrane. Zbog toga sluz koji se oslobađa postaje viskozniji. Cilia u takvom okruženju ne može se ritmično kretati, njihov rad se usporava. Nasumični patogeni počinju se množiti brzo u povoljnim uvjetima. Ovo je visoki faktor rizika za razvoj teških komplikacija u obliku bronhitisa i upale pluća.

Dobra pomoć u ovoj situaciji je inhalacija s krumpirom od kašlja, hladnoće i drugih prehlada nazofarinksa. Vruća para uzrokuje protok krvi u sluznicu i razrijeđuje sputum. Aktivira se funkcija epitela, olakšava se otpuštanje sluzi. Pored toga, parna krumpira dezinficira sluz u dišnim putevima.

Uobičajena hladnoća obično dolazi iznenada. Izlivci i kapi iz prehlada ne smiju biti u prsima medicine. Čini se da novac za kupnju skupe droge nije dovoljan ili nema snage i nema načina da dođete do ljekarne. Međutim, u farme uvijek postoji krumpir! To će pojednostaviti zadatak, smanjiti razdoblje bolesti i izbjeći neugodne posljedice.

Indikacije i kontraindikacije za inhalacije

U krumpir su takve biološki aktivne tvari kao tetradekan, dipropilen glikol, etilni alkohol. Prolazeći u dišni put s parom, oni:

 • normalizirati protok krvi;
 • aktiviraju metaboličke procese;
 • ublažiti upalu i oticanje nazofarinksa;
 • razrijediti sputum u bronhije.

Kruh inhalacije može se koristiti kada:

 • curenje iz nosa;
 • suho i suho kašljanje;
 • bronhitis;
 • faringitis, laringitis;
 • grlobolja;
 • sinusitis, ako nema purulentnog iscjedka. U tom slučaju, bolest mora odrediti liječnik i davati savjete o liječenju, u protivnom će pacijentu biti povrijeđeno;
 • gripa i prehlada;
 • Bronhijalna astma (kako bi se olakšao tijek napada ili je potpuno zaustavio).

Udisanje protiv krumpira je kontraindicirano:

 • za bebe do 3 godine. Kod djece, dišni sustav je uži nego kod odraslih osoba. Udisanje vruće pare može izazvati stenozu grkljana i uzrokovati gušenje, što može rezultirati štetnim djelovanjem. Pored toga, malo dijete može dobiti opekotinu dišnih putova ili tijela;
 • s hipertermijom (visoka temperatura);
 • s gnojnim bolestima nazofarinksa;
 • u bolestima kardiovaskularnog sustava (hipertenzija, srčana bolest, aritmija, poremećaj cerebralne cirkulacije);
 • s upalom pluća;
 • s tendencijom njuškanja;

Pravila i metode udisanja

Udisanje krumpira obavlja se na različite načine:

 1. Nekoliko oguljenih gomolja u maloj posudi izlijevaju se vodom tako da su malo pokriveni. Kuhajte 10-15 minuta, lagano ohladite, zamijesite vilicom, nemojte izlijevati bujon.
 2. 5-10 srednje krumpir u oguliti staviti u tavu, kuhati dok ne kuha. Bez isušivanja vode korijenite korijenje. Za ovu metodu trebate uzeti samo zdrave gomolje - bez mrlja, deformiteta i zelene boje, temeljito oprati.
 3. Pročišćavanje krumpira (svježe ili sušeno) kuhati u maloj količini vode na niskoj toplini.
 4. Udisanje krumpirove pare. Kuhajte 3-5 mljevene gomolje, juhu u zasebnoj zdjeli, dirajte ih samo. Možete dodati različite sastojke (opisane su u nastavku).
  Udisanje preko krumpira. Ulijte vruće juhe, lagano promiješajte gomolje.

Zbog sadržaja etilnog alkohola u krumpirnoj vodi, apsorpcija ljekovitih tvari je brža nego kod drugih vrsta udisanja. Stoga se u krumpir mogu dodati razne komponente:

 • kada suhi kašalj - soda i sol za pečenje;
 • na jake hladnoće je korisno disati na krumpir s izvarcem zobene slame ili ljuske;
 • Uz laringitis, traheitis i upalu ždrijela, dodaju se eterična ulja (eukaliptus, morska ptica, cedar i drugi). Udisanje takve pare je također ugodna. Dvostruki učinak - fitoparam i aromaterapija; kamilica, kadulja i metvica dobro će omekšati i dezinficirati grlo u anginu;
 • 1-2 tablete Validola. Mentol u njoj dobro razrjeđuje sputum i ublažava upalu grla.

Važno! Potrebno je započeti liječenje prvog dana bolesti (bolje u prvih sati), što će ubrzati oporavak i spriječiti razvoj komplikacija. Ili, kada je akutno razdoblje već prošlo, kao dodatni fizioterapeutski tretman. Na vrhuncu bolesti, upotreba bilo kakvih toplinskih metoda vrlo je nepoželjna!

Možete započeti udisanje ne prije sat i pol nakon jela ili prije odlaska u krevet! Na kraju postupka, pacijent treba odmoriti 30-40 minuta. Za to vrijeme ne možete piti, jesti, razgovarati. Nije preporučljivo čitati i gledati TV.

Korisno je leći s zatvorenim očima. Ako ujutro udahnete krumpir, šetnja treba odgoditi 2-3 sata. Trajanje udisanja ne smije biti duže od 15 minuta kod odraslih i 5 minuta kod djece. Uz dobru podnošljivost, ovaj tretman možete koristiti dva puta dnevno.

Priprema za inhalaciju

Važno! Postupak slijedi stol, sjedi na stolici. U tom slučaju, položaj tijela je stabilniji. Ako se pacijent vrtoglavicu, početi s nosačima, ili se pojavljuju drugi zdravstveni problemi, treba odmah zaustaviti udisanje!

Sipati s krumpirom omotajte debeli ručnik i stavite na sigurno mjesto. Pratite temperaturu pare pomoću termometra za vodu.

Kako bi izbjegli opekotine, ne smije prijeći 50 stupnjeva!

Pacijent treba sjediti ispred tavu, prekriti pokrivačem ili velikim frotirnim ručnikom, ostavljajući malu rupu za pristup zraku. Posuda se može pokriti (nije potpuno) s poklopcem da se ohladi polako. Ako je bolesna osoba starac ili dijete, trebate sjediti pokraj njega radi osiguranja.

Postoji još jedna važna preporuka. Neposredno prije kraja inhalacije, polako počinju rastegnuti otvaranje za zrak. To mora biti učinjeno tako da nema iznenadne promjene temperature.

Pravila udisanja

 1. Kako pravilno disati preko krumpira s kašljem: tri kratka udisaja nosa, jedan dugi izdisaj - kroz usta. Zatim promijenite slijed: tri kratka udisaja, usta, izdisanje.
 2. Kako disati na krumpir s hladnom: prije postupka morate dobro puhati nos. Udahnite i udahnite duboko, polako, naizmjence zatvarajući jednu nosnicu, a zatim drugu
 3. .Udisanje krumpira s bolestima grla: duboko, glatko disanje i izdisanje.

Nakon završetka udisanja krumpira ne smije se žurno baciti sadržaj posude. Iz nje možete napraviti izvrstan kompresija zagrijavanja, pomažući pri kašljanju. Da biste to učinili, morate isprazniti preostalu tekućinu, dobro krumpiti, dodati malo alkohola ili votke, biljno ulje. Trebao bi biti gusta kolač.

Na gornjem dijelu prsa staviti sloj od pamučne tkanine vrhu s krumpirom smjesu, prekriven celofan filma folijom i učvrstiti stisnuti pahuljasta maramicu ili šal. Ovaj postupak pomoći će vam brže uklanjanje kašlja ako to učinite svaki dan.

Važno! Ne možete kombinirati dva termička postupka! Između njih treba postojati praznina od nekoliko sati.

Ako je dijete iscrpljena od obilje sluzi i začepljenja nosa, ali postoji sumnja da je mogao disati na krumpir, zavoj na mostu nosa i sinusa regiji ublažiti stanje.

Vrlo dobre inhalacije krumpira pomažu bolesnicima s bronhijalnom astmom. Postoji jedna nijansa: temperatura pare ne smije biti iznad 40 stupnjeva.

Previše vruće može pogoršati situaciju! Provesti ovaj postupak se preporuča u kombinaciji s lijekovima koji pomažu zaustaviti napad, ili u slučaju iznenadnog napada daha, kad je rukom, osim krumpira, ništa, a potrebno je držati se prije dolaska hitne pomoći posade.

Takvo zagrijavanje oslabljuje ton bronhijalnih cijevi, smanjujući kašalj, uzrokujući napuhavanje gušenja.

Bilo je moguće koristiti ovu metodu trudnicama

Ako se pridržavate gore navedenih pravila i daju se sve kontraindikacije, takav tretman će biti dobra pomoć u borbi protiv prehlade. Tijekom trudnoće otpornost na tijelo (imunitet) pada, pa je vrlo teško odoljeti invaziji virusa i bakterija budućoj majci. Bez obzira koliko se trudite, ne možete se spasiti od prehlade.

U trudnoći vrlo je nepoželjno koristiti lijekove. Ali, također je loše biti bolestan! Krvarenje nosa i zagušenja sluzi u bronhiji otežavaju disanje, što dovodi do gladovanja kisika i majke i fetusa. Stoga liječnici savjetuju, ako je moguće, da koriste narodne lijekove.

Veliki plus udisanja parnih krumpira je mehanizam djelovanja. Lijekovi izravno na sluznicu nosa, grla i bronhija, koji je, obilazeći probavni trakt, ne apsorbira u krvotok, te stoga ne može naškoditi nerođeno dijete.

Recepti za inhalacije tijekom trudnoće:

 1. suho kašljanje: do glavnih sastojaka (krumpir + voda) možete dodati kadulje, kamilicu, lonac. Izlijte 1-2 tbsp. l. slomljena trava na kraju kuhanja, pokrijte i pustite da pere;
 2. vlažan kašalj: majka-maćeha, bobica, eukaliptus.
 3. od obične hladnoće: kuhajte gomolje u mineralnoj vodi, dodajte nekoliko kapi bilo kojeg eteričnog ulja.

Sve se to može koristiti ako nema alergiju i nakon konzultacija sa svojim liječnikom!

U zaključku želim reći: liječenje parom krumpira prošlo je stoljećima. A ako je ova metoda do sada naširoko korištena, onda postoji dobro! Lako je koristiti i na raspolaganju, za razliku od suvremenih skupih lijekova za liječenje prehlade, čija učinkovitost je vrlo upitna.

Kako pravilno disati preko krumpira s kašljem: važne nijanse

Kada počinje kašalj, nije uvijek odmah jasno koliko je bolest ozbiljna, koje mjere treba poduzeti. Stručnjaci kažu da ne možete započeti bolest. Potrebno je provesti složeno liječenje, koristiti različite metode, tako da bolest ne napreduje. Danas naučimo kako pravilno disati krumpirom s kašljem, u potpunosti ćemo razmotriti postupak, usredotočit ćemo se na važne nijanse i značajke takvog udisanja. Mnogi se ljudi pitaju je li moguće disati na krumpiru. Da, možete! Glavna stvar je slijediti preporuke.

Može li svatko učiniti?

Neki ljudi su čak i bojati učiniti ovakvu inhalaciju krumpira: čini se da para može gorjeti, izazvati alergijske reakcije, previše topline i uzrokovati upalu bronhija razvoja. Zapravo, inhalacija krumpira je potpuno sigurna. Ali morate znati nekoliko važnih točaka prije nego što udišete kod kuće.

Stručnjaci često savjetuju disanje pare iz vrućeg krumpira. Ima ljekovita svojstva u sebi, korisna je za zagrijavanje. Evo što terapeut piše: "Ja uvijek preporučujem inhalacije krumpira mojim pacijentima. Nije teško disati pare, cijeli postupak je elementaran, brzo se provodi. Ali učinak udisanja nad krumpirom kad se kašlja je jedinstveno pozitivan. "

Važno je napomenuti da je inhalacija s krumpirom kod kašljanja kod kuće univerzalna procedura. Pogodan je za ljude bilo koje dobi, to se može učiniti za djecu. Glavna stvar je da se sjetite savjeta i preporuka, da učinite sve što je u redu.

Može se zaključiti da gotovo svatko može disati iznad krumpirove pare, čak i male djece. Negativni rezultat neće biti, dok je vjerojatnost pozitivnog učinka visoka.

Važne točke

Udisanje s krumpirom sa suhim kašljem, kao i kada je vlažno, mora se obavljati prema receptu. Ne bi se trebali sjetiti ne samo korak-po-korak upute za postupak, kako to učiniti udisanjem, već i važne preporuke, budući da ovdje postoje mnoge nijanse. Ovdje su najvažnije točke.

 • S posebnom pažnjom je postupak za dijete. Morat ćete pažljivo pratiti sigurnosne mjere: pazite da dijete ne gori, ne pada zbog nedostatka zraka, tako da ne dira vruće ruke. Važno je spriječiti opekline.
 • Budite sigurni da se dobro pripremite za udisanje. Sve bi već trebalo biti pri ruci, tako da ne morate gubiti vrijeme u potrazi za pravim proizvodima, jer se krumpir brzo hladi.
 • Odaberite pravu rupu za udisanje. Neki su pokriveni prvom pokrivačem, što nije sasvim u redu. Rt mora biti prilično gusta. Ali tijekom inhaliranja, pobrinite se da imate pristup zraku. Inače, čak i pod uskim listovima možete osjetiti jaki nedostatak kisika. A to je štetno za zdravlje. Najbolje je rješenje ostaviti mali razmak između plašta i kreveta na leđima iza njega. Odatle zrak će dobro protjecati, ali neće se tako brzo ohladiti krumpir.
 • Tuberi krumpira treba odabrati u srednjoj veličini. Za jedan udah, obično su dovoljno tri do četiri krumpira. Trebali bi biti kvalitetni, gusti.
 • Kuhajte krumpir ravno u koru. Obično se ne čisti. Vjeruje se da je takav udisanje gomoljem "u odori" čak i korisniji nego kod oguljenih krumpira. Osim toga, značajno ubrzava proces, kada trebate zagrijati bronhije što je brže moguće.

Prije nastavka zagrijavanja, pazite da pažljivo pročitate postupak algoritma. Vrlo je korisno disati krumpir na kašalj. ali kako bi se povećala učinkovitost takvog udisanja, mora se izvršiti u skladu s pravilima.

recept

Naučimo kako disati na krumpir s kašljem, što su osnovna pravila. Za početak možete vidjeti korisni videozapis o udisanju:

Sada razmotrite detaljni recept s detaljnim uputama. Otkrit ćemo točno kako je potrebno disati paru od krumpira da se brže ophodi s kašljem.

 1. Prije svega temeljito operite krumpir. Dosta četiriju gomolja srednje veličine.
 2. Stavite gomolje u tavi tako da oni leže dovoljno zbijeno.
 3. Kuhajte krumpir "u uniformi".
 4. Dok krumpir piva, pripremite gust veliki ručnik, list ili pokrivač svjetla, kao i tvrdu ploču za rezanje. Udisanje se najbolje obavlja na krevetu, jer je pod obično hladnije.
 5. Kad se gomolji kuhaju, potrebno je isušiti vodu. Ne ohladi krumpir. Samo je odnesite na krevet. Stavite ga na ploču.
 6. Zamotajte posudu s ručnikom kako biste slučajno dodirivali metal, nemojte ga spaljivati.
 7. Pokrijte se pripremljenom pločom. Ostavite malo prostora iza da biste omogućili ulaz zraka.
 8. Udahnite para koja ne prelazi tavu, ali lagano s bočne strane. Važno je da ne zapalite vrućom parom. Usta treba malo otvoriti.

Obratite pažnju: kada dijete diše preko krumpira, stalno pratite sigurnost. Ne bi trebalo grijati pare ili dodirivati ​​vruću posudu. Koliko takvih inhalacija? Možete provesti postupak dva puta dnevno, oko 3-4 dana. Rezultat će biti vidljiv.

Udisanje krumpira je djelotvorno. Suhim kašljem stimulira se odvajanje sputuma. Osim toga, takve inhalacije oslobađaju upalu, smanjuju kašalj, uklanjaju iritaciju sluznice.