Otrivin Sea Korisnički vodič

Izotonična otopina morske vode za dnevnu higijenu nosne šupljine.

Sprej za navodnjavanje nosne sluznice.

Nos je važan organ koji osigurava vitalnu aktivnost tijela. Nosa zagrijava i vlaži udahnuti zrak, filtrira zrak od sitnih čestica, bakterija i virusa, štiti donji respiratorni trakt od infekcija, prašine i suhoće. Korištenje solnih otopina ili prirodne morske vode pomaže održavanju čiste i vlažne nosne šupljine, čime se štiti sluznica od iritirajućih učinaka vanjskih čimbenika. Otopina prirodne morske vode može se koristiti za dnevnu higijenu nosa u odraslih i djece, uključujući i najmanju.

OTTENIN SEA preporučuje se svakodnevno:

OTRIVIN SEA treba primijeniti po potrebi. Sprej je posebno prikladan za pranje u nosnoj šupljini u djece zahvaljujući anatomskom vrhu razvijenom u odnosu na uporabu kod malih djeteta.

Za pranje šupljine nosa hladnim, gušenjem, kao i alergijskim uvjetima, potrebno je primijeniti OTRIVIN SEA prema potrebi.

Za dnevnu higijenu nosne šupljine: 1-2 puta dnevno ili više, ako je potrebno.

Otrivin

Opis je aktualan 2016/03/22

 • Latino ime: Otrivin
 • ATX kod: R01AA07
 • Aktivni sastojak: Ksilometazolin (ksilometazolin)
 • proizvođač: Novartis Consumer Health (Švicarska)

struktura

Sastav 1 ml kapi i sprej Otrivin, kao aktivni sastojak, 0,5 mg ili 1 mg ksilometazolin hidroklorid.

Pomoćni sastojci kapi i sprej: dihidrogenfosfat natrij dihidrat, dinatrij edetat, natrijev dodekahidrat hidrofosfat, benzalkonijev klorid, sorbitol, natrijev klorid, hipromeloza 4000, pročišćena voda (uz sprej s mentolom i eukaliptusom - levomentola i eukaliptol).

Oblik izdavanja

Terapeutski agens Otrivin proizvodi se u obliku kapljica od 0,1% ili 0,05% i raspršenom raspršivanjem od 10 ml po pakiranju.

Farmakološko djelovanje

Farmakodinamika i farmakokinetika

ksilometazolin je medicinski proizvod koji pripada skupini dekongestivi, koji imaju lokalnu vazokonstriktivnu učinkovitost, zbog čega ih se široko koristi ENT praksa. Priprema je izražena alfa-adrenomimetiku. Lokalna aplikacija ksilometazolina u odnosu na nosnu sluznicu i nazofarinksa dovodi do suženja krvnih žila u njima, kao i eliminacije hiperemija i oteklina i kao posljedica olakšanja nazalnog disanja u slučaju bolnih stanja koja se javljaju kod nazalna zagušenja (rinitis).

ksilometazolin ima uravnotežen pH, karakterističan za nosnu šupljinu i dobro podnosi pacijenti s osjetljivim sluznicama. Antikongestivno djelovanje lijeka ne sprječava bježanje sluznice nosa.

Dodatni sastojci kapi i spreja - Valium i sorbitol - djeluje kao sredstvo dodatnog vlaženja, što omogućuje smanjenje manifestacija suhe i iritacije sluznice, opaženo uz dugotrajnu uporabu ksilometazolina.

levomentola i eukaliptol, Uključeno u sastav spreja s mentolom i eukaliptusom, imaju hlađenje i osvježavajući učinak.

Korištenje lijeka u terapeutskim dozama ne uzrokuje hiperemija i ne dovodi do iritacije sluznica. Farmakološka učinkovitost ksilometazolina se opaža nakon nekoliko (3-5) minuta nakon lokalne primjene i promatra se tijekom 12 sati.

Apsorpcija xilometazolina sa svojom lokalnom primjenom zapravo nestaje, a sadržaj plazme toliko je malen da se ne može odrediti pomoću postojećih analitičkih metoda.

Upozorenja za uporabu

Korištenje kapljica ili sprejka naznačeno je kada:

 • osmatranprosječni otitis(kako bi se smanjio edem mukoznog nasofaringa);
 • dijagnoza ARI, koji se odvijaju s manifestacijama rinitis(prehlada);
 • evstahiitah;
 • akutni rinitisalergičanetiologija;
 • alergijski sezonski rinoconjunktivitis;
 • upala sinusa;
 • priprema pacijenta za dijagnostičke postupke u nosnim prolazima.

kontraindikacije

Primjena bilo kojeg farmakološkog oblika Otrivina kontraindicirana je kada:

 • atrofični rinitis;
 • arterijska hipertenzija;
 • hipertireoza;
 • tahikardija;
 • stanja nakon transsfenoidni hipofiziektomija;
 • izražen ateroskleroza;
 • kirurške operacije na membranama mozga (u anamnezi);
 • glaukom;
 • povećana osobna osjetljivost na sastojke lijekova;
 • u dobi do 1 godine (za 0,05% lijekova), do 12 godina (za 0,1% lijekova).

S posebnom pažnjom moguće je propisati bilo koji od ljekovitih oblika Otrivina kada:

 • trudnoća;
 • dijabetes melitus;
 • dojenje;
 • kardiovaskularne patologije;
 • adenoma prostate;
 • povećan osjetljivostna učinke adrenergičnilijekovi koji se pojavljuju s povećanjem Krvni tlak, nesanica, fibrilacuja, vrtoglavica, tremor.

Nuspojave

Lokalne reakcije iz sluznice (najčešće promatrane s čestim i / ili produljenim korištenjem):

 • sekrecija;
 • suhoće i / ili iritacije;
 • osjećaj trnjenja ili paljenja;
 • kihanje;
 • podbulost.

Reakcije sistemske prirode (najčešće promatrane s čestim i / ili produljenim korištenjem):

Upute za uporabu Otrivin

Kapi, upute za uporabu

Prije upotrebe kapljica treba temeljito očistiti nosne prolaze, za koje se preporučuje korištenje preparata u obliku sprej za čišćenje koji sadrži morska voda, na primjer Otrivin More.

Otrivin kapi u nosu 0,1% su dizajnirani za liječenje bolesnika koji su navršili 12 godina. Jednokratno u svakom prolazu kroz nos, možete kapati 2-4 kapi. U jednom danu ovaj se postupak može provesti najviše 3 puta. Terapeutski tečaj ne smije biti dulji od 10 dana.

Upute na Otrivin dijete u obliku 0,05% kapi preporučuje njihovu upotrebu za terapiju djece od 1-12 godina pod nadzorom odraslih osoba. U dobi od 1-6 godina, prikazano je 1-2 pojedinačna kapanja 1-2 kapi u svakom prolazu kroz nos, a trajanje liječenja ne prelazi 7 dana. U dobi od 6 do 12 godina možete kopati dječje Otryvin 2-4 kapi u svakom nosnom prolazu 2-3 puta u 24 sata. Trajanje liječenja trebalo bi biti ograničeno na 7-10 dana.

Sprej Otrivin, upute za uporabu

Kao i kod kapi, prije korištenja sprejke, potrebno je čišćenje nosnih prolaza uz pomoć sprej Otrivin Više ili sličnu pripremu koja sadrži morska voda.

Pacijenti stariji od 12 godina preporučuju se za upotrebu 0,1% sprejova. U svakom nosnom prolazu, s frekvencijom ne više od 3 puta dnevno, napravljena je jedna injekcija. Trajanje terapije ne smije prijeći 10 dana.

Sprej za djecu 0,05% je indiciran u svrhu od 1 do 12 godina, pod nadzorom odraslih osoba. Djeca od 6 do 6 godina preporučuju se 1 postupak ubrizgavanja u svakom prolazu kroz nos, s učestalošću od 1-2 puta u 24 sata. Pacijenti od 6 do 12 godina mogu se primjenjivati ​​samo jednom injekcijom u svakom nosačem 2-3 puta dnevno. Trajanje liječenja najbolje je ograničeno na 7 dana.

predozirati

Kod upotrebe većih doza Otrivinea ili njegove uporabe za više od preporučenog vremena, može doći do nuspojava koje su svojstvene lijeku ili porast već uočenih negativnih pojava: povećanje broja otkucaja srca, povećanje krvnog tlaka, povremeno - zbunjenost.

Liječenje takvih komplikacija treba biti u skladu s opaženim negativnim simptomima.

interakcija

Lijekovi koji sadrže ksilometazolin, ne smiju se koristiti u terapiji triciklički antidepresivi ili MAO inhibitori.

Lokalna aplikacija ksilometazolina potencijalno može utjecati na učinke nekih antihipertenzivne lijekove, na primjer P-blokatori.

Uvjeti prodaje

Kupnja kapljica i spreja Otrivin ne zahtijeva recept.

Uvjeti skladištenja

Pohraniti bilo koji od farmaceutskih oblika lijeka trebao bi biti na temperaturi okoline do 25 ° C.

Datum isteka

Svi oblici doziranja Otrivina mogu se koristiti 3 godine od datuma njihove proizvodnje.

Posebne upute

Oba kapljica i prskanje Otrivin ne smiju se koristiti više od 10 uzastopnih dana. Pretjerana i / ili produljena upotreba lijeka može uzrokovati stagnirajući reaktivni učinci i / ili atrofija nosne sluznice.

Treba voditi računa o propisivanju ovog lijeka za pacijente koji snažno reagiraju na učinke adrenergičkih lijekova, uključujući manifestacija nesanica, povećanje krvnog tlaka, tremor, vrtoglavica, srčana aritmija.

Izbjegavajte prekoračenje preporučenih doziranja Otrivina, posebno kod liječenja starijih pacijenata i djece.

Pažljivo propisivanje lijeka je potrebno za pacijente koji pate od kardiovaskularnih patologija, dijabetes melitus, arterijska hipertenzija, pheochromocytoma, adenoma prostate, porfirija i patologije štitnjače.

Bočica s kapljicama ili sprejem namijenjena je isključivo jednoj pacijentu zbog mogućeg širenja infekcije.

Benzalkonijev klorid, uključeni u pripravak, mogu iritirati nosne sluznice.

analoga

Analogni lijekovi u obliku kapi ili sprej, čiji glavni učinci identični su djelovanju Otrivina:

sinonimi

Pripravci za topikalnu primjenu s sličnim aktivnim sastojkom:

djeca

Svi 1% doznih oblika lijeka mogu se dati djeci tek nakon navršene 12 godine života. Uputa za lijek dopušta upotrebu Otrivina za djecu od 1-12 godina, isključivo u dozi od 0,5 mg / 1 ml (0,05%), pod nadzorom odraslih osoba i bez prekoračenja preporučenih doziranja. Preporuke o spreju za djecu koju su ostavili liječnici ENT-a, govore o preporuci korištenja ovog oblika lijeka za liječenje djece nakon 6 godina, dok se mlađa djeca (1-6 godina) preporučuju za imenovanje 0,05% kapi.

Tijekom trudnoće i dojenja

Ne preporučuje se ispuštanje i prskanje ovog lijeka trudnice. U slučaju akutne potrebe da se riješite manifestacija rinitis Liječnik koji sudjeluje može imenovati djecu trudnoće (0,05%), ali pod strogom kontrolom i minimalnim dozama.

Ako je laktacija postoji potreba za upotrebom Otrivina, njegova primjena je moguća u minimalnim dozama i samo u slučaju nedvosmislenog višak prednosti liječenja, u usporedbi s mogućim rizicima za novorođenče.

Recenzije o Otrivinu

U slučaju upotrebe kapi i raspršivanja Otrivina strogo prema indikacijama iu preporučenim dozama, recenzije o njegovoj učinkovitosti i sigurnosti uglavnom su pozitivni. Odrasli bolesnici koji koriste ovaj lijek, imajte na umu brzinu i trajanje njezine akcije i vrlo rijetko primijetite bilo kakve nuspojave.

Recenzije o djeci Otrivina često napuštaju roditelje, jer su njihovo iskustvo doživljavalo njegovu akciju u odnosu na svoju djecu. Kapi ovog lijeka savršeno se nose s simptomatologijom prehlade kod djece u dobi od 1 i preporučene doze ne dovode do stvaranja nuspojava. Isti roditelji napominju da je sprej za djecu Otrivin prikladniji za liječenje adolescenata, gdje je ovaj oblik doziranja prikladniji za uporabu nego kapi.

Cijena Otrivin, gdje kupiti

Prosječna cijena sprej Otrivin 0,1% - 150 rubalja, 0,05% - 160 rubalja.

Prosječna cijena dijete Otrivin u kapi 0,05% - 150 rubalja, kapi za odrasle 0,1% - 160 rubalja.

Otrivin® Sea

Sprej za nos.

Sastav (100 ml):

 • aktivne tvari: morska voda 31,82 ml, pročišćena voda do 100 ml;
 • pomoćne tvari: preparat ne sadrži konzervanse; inertni propelentni plin - dušik (nije sastavni dio otopine, djeluje isključivo kao propelant).

U aluminijskim cilindrima s uređajem za prskanje i zaštitnim poklopcem koji sadrži 50 ili 100 ml izotonične otopine morske vode.

Za dnevno pranje nosne šupljine s hladnom, nazalnom zagušenjem, alergijskim uvjetima; za uklanjanje sluznice iz nosne šupljine u uobičajenim hladnim i alergijskim uvjetima; za vlaženje nosne sluznice u uvjetima suvišnog zraka tijekom rada uređaja za grijanje ili klimatizacije u prostoriji; za zaštitu nosne sluznice od iritantnog utjecaja onečišćenja okoliša u odraslih i djece od 3 mjeseca.

kontraindikacije: Preosjetljivost na komponente koje čine medicinski uređaj. Pitam se:

Intranazalno.

Sprej treba primijeniti po potrebi. Za dnevnu higijenu nosne šupljine: 1-2 puta dnevno ili više, ako je potrebno.

Navodnjavanje sluznice izvodi se pomoću vrha raspršivanja. Napoj za raspršivanje osigurava točnu i jednoliku vlažnost nosne šupljine, vlaži i čisti sluznicu. Sprej je posebno prikladan za pranje u nosnoj šupljini u djece zahvaljujući anatomskom vrhu razvijenom u odnosu na uporabu kod malih djeteta.

Upute za uporabu

1. Uklonite zaštitnu kapicu.

2. Postavite vrh u bazu nosnog prolaza.

3. Lagano pritisnite na dnu vrha, prskanjem sprej u nosni prolaz.

4. Ponovite postupak za drugi nosni prolaz.

5. Nakon upotrebe, operite i osušite vrh, zatvorite bocu zaštitnom kapom.

Sadržaji cilindra su pod pritiskom. Ne izlažite izravnoj sunčevoj svjetlosti, nemojte zagrijavati iznad 50 ° C. Ne prekidajte integritet cilindra i ne spali ga čak i nakon uporabe. Nakon svake uporabe ispirite vrh i pokrijte ga zaštitnom kapicom. Nemojte sterilizirati vrh u mikrovalnoj pećnici.

Držite izvan dohvata djece.

Otritin More forte: upute za uporabu

Otrovin Sea forte sprej je pripravak koji se temelji na morskoj vodi, pomaže u uklanjanju zglobova nosa i olakšava nosno disanje.

Upozorenja za uporabu

Primjena Otrivin Više forte se preporučuje za:

 • Dnevno higijensko čišćenje nazalnih prolaza za rinitis, alergijske manifestacije i ozbiljnu nosnu zagušenost
 • Uklanjanje sekreta koje se nakupljaju u nosnim prolazima u rinitisu ili alergijama
 • Vlaženje sluznice nosnih prolaza s prekomjernom suhom zraka u prostorijama
 • Zaštita sluznica od iritantnog djelovanja zagađenog zraka kod odraslih i djece od tri mjeseca.

struktura

Aktivna tvar sprej za nos je predstavljena hipertonskom otopinom morske vode - 97,54%. Nadalje, uključuje:

 • Eukaliptusovo ulje
 • sorbitol
 • polilizin
 • Arlasilk
 • mentol
 • Punila.

Ljekovita svojstva

Hipertenzivna otopina, koja se temelji na morskoj vodi, s biljnim ekstraktima i uljima ima pozitivan učinak na sluznicu: pokazuje osmotski učinak, smanjuje oticanje nosnih prolaza. Zbog prisustva brojnih mikroelemenata i minerala moguće je brzo riješiti iritaciju i vratiti potpuno funkcioniranje sluznice. Postupak pranja omogućava brzo i kvalitativno pranje naseljenih alergena, virusa, kao i bakterija. Otrovin Sea forte sprej ne sadrži sintetske konzervanse.

Redovita primjena spreja omogućuje vam da se riješite nazalnih zagušenja zbog čišćenja nosne šupljine iz akumuliranih sluznih sluzi. Uz to, opaža se hidratantni učinak pripravka, stvara se specifična zaštita od iritantnog učinka patogene flore i alergena.

Oblik izdavanja

Cijena: od 219 do 358 rubalja.

Hipertenzivna otopina morske vode se raspršuje u posudama (20 ml) s raspršivačem uređaja, opremljenu zaštitnom kapom. Unutar paketa nalazi se 1 fl. s hipertoničnom otopinom soli.

Otvor: Sprej za more: upute za uporabu

Lijek se mora koristiti intranazalno. Preporučene doze za odrasle pacijente i djecu od šest godina: 1 posto. u svakoj nosnici, učestalost primjene - do šest puta tijekom dana.

Ako simptomi traju 10 dana. od datuma uporabe nosnog sredstva, morat ćete vidjeti liječnika.

Koristite tijekom trudnoće i GW

Nije dodijeljena ovoj skupini bolesnika.

kontraindikacije

Nasalni sprej koji se temelji na morskoj vodi je kontraindiciran kad:

 • Trudnoća, GW
 • Djetinjstvo (do šest godina)
 • Prekomjerna osjetljivost na komponente slane otopine.

mjere opreza

Nakon operacija u nosnoj šupljini ili traumi, korištenje ovog nazalnog lijeka treba biti dogovoreno s liječnikom. Tijekom upotrebe lijeka može doći do kratkog osjeta trnci.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Spremnik za nos s eukaliptusom treba držati na sobnoj temperaturi 3 godine.

Nemojte koristiti proizvod ako postoji vidljiva oštećenja pakiranja.

Trajanje uporabe otvorene bočice je 6 mjeseci.

analoga

Akvalor

Aurena Laboratories Abie, Kanada

cijena od 132 do 435 rubalja.

Proizvod izrađen na osnovi izotonične otopine morske vode. Učinkovit u liječenju obične prehlade raznih geneza, može se koristiti za dnevnu higijenu nosne šupljine. Proizveden u obliku nazalnog spreja.

Pros:

 • Može ih koristiti pacijenti različitih dobnih skupina
 • Ima hidratantni učinak na nosnu sluznicu
 • Koristi se u pedijatriji.

kontra:

 • dearness
 • Primjena u postoperativnom razdoblju moguće je nakon savjetovanja s liječnikom.

Salin

cijena od 139 do 250 rubalja.

Salin je nosno sredstvo predstavljeno otopinom natrij klorida. Koristi se za higijensku njegu nosne šupljine u prevenciji i liječenju rinitisa. Lijek se može koristiti kao spreja ili kao kap.

Pros:

 • Dodijeljeno novorođenčadi
 • Niska cijena
 • Dopušteno za trudnoću i dojenje.

kontra:

 • Kontraindicirana za uporabu s plućnim edemom
 • Nemojte se kombinirati s pripravcima glukokortikosteroida.

Otrivin na moru

 • Novartis, Švicarska
 • Rok trajanja: do 01/01/2019
 • Novartis, Švicarska
 • Rok trajanja: do 01/01/2019

Otrivin Sea Korisnički vodič

Kupci koji su kupili ovaj proizvod

Oblik izdavanja

struktura

  Aktivne tvari: morska voda 31,82 ml; voda pročišćena do 100 ml.

pakiranje

Farmakološko djelovanje

Otrivin More - izotonična otopina morske vode, bogata prirodnim elementima u tragovima, ne sadrži konzervanse. Vlaži sluznicu nosa na suhoj površini, pomaže ukloniti mukoznu sekreciju iz nosne šupljine kod rinitisa i gušenja, pružajući udobno disanje. Pogodan je za uporabu kod odraslih osoba i djece preko 3 mjeseca za dnevnu higijenu nosa.

Otrivinovo more, naznake za uporabu

 • Za dnevno pranje nosne šupljine s hladnom, nazalnom zagušenjem, alergijskim uvjetima;
 • za uklanjanje sluznice iz nosne šupljine u uobičajenim hladnim i alergijskim uvjetima;
 • za vlaženje nosne sluznice u uvjetima suvišnog zraka tijekom rada uređaja za grijanje ili klimatizacije u prostoriji;
 • za zaštitu nosne sluznice od iritantnih učinaka onečišćenja okoliša kod odraslih i djece od 3 mjeseca.

kontraindikacije

Preosjetljivost na komponente koje čine medicinski uređaj.

Doziranje i administracija

Intranazalno. Sprej treba primijeniti po potrebi. Za dnevnu higijenu nosne šupljine: 1-2 puta dnevno ili više, ako je potrebno.

Navodnjavanje sluznice izvodi se pomoću vrha raspršivanja. Napoj za raspršivanje osigurava točnu i jednoliku vlažnost nosne šupljine, vlaži i čisti sluznicu. Sprej je posebno prikladan za pranje u nosnoj šupljini u djece zahvaljujući anatomskom vrhu razvijenom u odnosu na uporabu kod malih djeteta.

Upute za uporabu

 1. Skinite zaštitnu kapicu.
 2. Stavite vrh u bazu nosnog prolaza.
 3. Lagano pritisnite na podlogu vrha, prskanjem sprej u nosni prolaz.
 4. Ponovite postupak za drugi nosni prolaz.
 5. Nakon upotrebe, operite i osušite vrh, zatvorite posudu zaštitnom kapom.

Posebne upute

Sadržaji cilindra su pod pritiskom. Ne izlažite izravnoj sunčevoj svjetlosti, nemojte zagrijavati iznad 50 ° C. Ne prekidajte integritet cilindra i ne spali ga čak i nakon uporabe. Nakon svake uporabe ispirite vrh i pokrijte ga zaštitnom kapicom. Nemojte sterilizirati vrh u mikrovalnoj pećnici.

Uvjeti skladištenja

Na temperaturi od 0-30 ° C, u originalnoj ambalaži.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

sadržaj

Farmakološka skupina

Nosološka klasifikacija (ICD-10)

struktura

Otrivin Moree Eco

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Farmakološko djelovanje

Djelovanje na tijelo

Otrivin Moree Eco

Hipertonna otopina prirodne morske vode. Kod hladnoće upalni proces dovodi do oticanja nosne sluznice, zagušenja nosa i povećane lučenja sluzi iz nosnih prolaza. Hipertenzivna otopina morske vode stvara razliku tlaka između otopine i sluznice nosne šupljine (osmotsko djelovanje), čime se smanjuje oticanje nosnih prolaza.

Hipertonska otopina morske vode razlikuje se od izotoničnih otopina morske vode koncentracijom morske soli, optimiziranom na 2,2% kako bi učinkovito smanjila nazalnu kongestiju. Ova koncentracija također osigurava da je pH vrijednost nazalnog spreja kompatibilna s sluznicom u nosnoj šupljini.

Ovaj medicinski proizvod ne sadrži konzervanse i propelentni plin. Također, svi važni minerali i elementi u tragovima su pohranjeni u hipertonične otopine koja sadrži velike količine u morskoj vodi, kao što su kalcij, magnezij, željezo i cink.

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Hipertonna otopina prirodne morske vode u kombinaciji s esencijalnim uljem eukaliptusa i ekstraktom divljeg metka. Hipertenzivna otopina morske vode stvara razliku tlaka između otopine i sluznice nosne šupljine (osmotsko djelovanje), čime se smanjuje oticanje nosnih prolaza. Ovaj medicinski proizvod ne sadrži konzervanse. Također u hipertonskoj otopini pohranjuju se svi važni minerali i elementi u tragovima koji se pohranjuju u velikim količinama u morskoj vodi. Uklanja bakterije i viruse iz nosne šupljine mehaničkim ispiranjem.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Izotonična otopina morske vode, bogata prirodnim mikroelementima, ne sadrži konzervanse. Vlaži sluznicu nosa na suhoj površini, pomaže ukloniti mukoznu sekreciju iz nosne šupljine kod rinitisa i gušenja, pružajući udobno disanje. Pogodan je za uporabu kod odraslih osoba i djece preko 3 mjeseca za dnevnu higijenu nosa.

Komponenta svojstva

Otrivin Moree Eco

Omogućuje učinkovito uklanjanje nazalne kongestije uzrokovane prehlade, rinosinusitis i alergijski rinitis, smanjuje oticanje nosnim prolazima, čime se smanjuje pritisak u nosnim sinusima, nosna šupljina hidrati, uzrokuje suhoće sluznicu nosne membrane može se upotrijebiti kao dodatak za nosne lijekova. Osobe koje pate od alergijskog rinitisa, možete koristiti sprej Otrivin morski eko stalno jer nije zarazna. Otrivin More Eko također može pomoći smanjiti potrebu za lijekovima namijenjenima za ublažavanje nazalnih zagušenja.

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Pomaže uklanjanju natezanja nosa već 3. minute nakon primjene mehaničkim pranje sluzi iz nosne šupljine; omogućuje uklanjanje bakterija i virusa u sluzi mehaničkim ispiranjem iz nosne šupljine; vlaži nosnu sluznicu.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Pomaže u zaštiti nosne sluznice od iritantnog djelovanja vanjskih čimbenika; Pruža hidrataciju sluznice u nadraženosti i suhoći povezanog s curi nosa i alergijskih simptoma. Otopina prirodne morske vode može se koristiti za dnevnu higijenu nosa kod odraslih i djece starijih od 3 mjeseca.

preporuča

Otrivin Moree Eco

Kao sredstvo za uklanjanje nosa na sljedeće bolesti i stanja: hladno, rinosinusitis i alergijskog rinitisa, za liječenje (kako bi se smanjila potreba za lijekovima koji za uklanjanje nosa).

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Kao lijek koji uklanja nosnu zagušenja.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Za dnevno pranje nosne šupljine s hladnom, nazalnom zagušenjem, alergijskim uvjetima; za uklanjanje sluznice iz nosne šupljine u uobičajenim hladnim i alergijskim uvjetima; za vlaženje nosne sluznice u uvjetima suvišnog zraka tijekom rada uređaja za grijanje ili klimatizacije u prostoriji; za zaštitu nosne sluznice od iritantnog utjecaja onečišćenja okoliša u odraslih i djece od 3 mjeseca.

kontraindikacije

Otrivin Moree Eco

dječja dob (do 3 godine).

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

povećana osjetljivost na komponente koje čine medicinski uređaj;

dob djece (ispod 6 godina).

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Preosjetljivost na komponente koje čine medicinski uređaj.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Otrivin Moree Eco

Sprej možete koristiti tijekom trudnoće i dojenja.

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Nemojte koristiti tijekom trudnoće i dojenja.

Doziranje i administracija

Otrivin Moree Eco

Za odrasle i djecu stariju od 3 godine: 1 injekcija u svakom nosnom prolazu do 6 puta dnevno.

Upute za uporabu

1. Ako je potrebno, potrebno je očistiti nosne prolaze.

2. Skinite zaštitnu kapicu s vrha raspršivanja.

3. Prije prve uporabe napunite tlačni uredaj pritiskanjem nekoliko puta na dispenzoru dok se ne prskaju raspršivači u zraku. Potrebno je biti oprezan, izbjegavajte prskanje u očima i ustima.

4. Držite bocu uspravno stavljanjem palca ispod dna boce, držeći vrh vrha raspršivanja između dva prsta.

5. Lagano nagnite glavu prema naprijed i umetnite vrh mlaza u nosni prolaz.

6. Prskajte sadržaj proizvoda tijekom nadahnuća i polako ga udahnite kroz nos.

7. Ponovite za još jedan nosni prolaz.

8. Proizvod bi trebao raditi nekoliko minuta. U ovom trenutku, ne biste trebali obeshrabriti, nego jednostavno obrisati nos, ako je potrebno.

9. Zatim, ako trebate puhati nos.

10. Nakon svake uporabe isprati vrh raspršivače toplom vodom, ostaviti da se osuši i pokriti ga zaštitnim kapom.

11. Sprej treba koristiti samo jedna osoba.

Uz konzistentnu uporabu nekoliko nazalnih preparata, najprije se mora koristiti Otrivin More Eko.

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Intranazalno. Za odrasle i djecu preko 6 godina: 1 ubrizgavanje u svakom prolazu kroz nos do 6 puta dnevno. Koristite unutar 6 mjeseci nakon prve uporabe. Proizvod nije sterilni. Upute za uporabu vidi gore.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Intranazalno. Sprej treba primijeniti po potrebi. Za dnevnu higijenu nosne šupljine: 1-2 puta dnevno ili više, ako je potrebno.

Navodnjavanje sluznice izvodi se pomoću vrha raspršivanja. Napoj za raspršivanje osigurava točnu i jednoliku vlažnost nosne šupljine, vlaži i čisti sluznicu. Sprej je posebno prikladan za pranje u nosnoj šupljini u djece zahvaljujući anatomskom vrhu razvijenom u odnosu na uporabu kod malih djeteta.

Upute za uporabu

1. Uklonite zaštitnu kapicu.

2. Postavite vrh u bazu nosnog prolaza.

3. Lagano pritisnite na dnu vrha, prskanjem sprej u nosni prolaz.

4. Ponovite postupak za drugi nosni prolaz.

5. Nakon upotrebe, operite i osušite vrh, zatvorite bocu zaštitnom kapom.

Posebne upute

Otrivin Moree Eco

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Ako je pacijent podvrgnut operaciji na nosnoj šupljini ili je imao ozljedu nosa, obratite se liječniku prije primjene sprej. Ne koristite sprej ako je pakiranje oštećeno. Tijekom primjene spreja u nosnoj šupljini može se pojaviti privremena trnka.

Otrivin Moree Eco

Ako je potrebno, spreja se može stalno koristiti.

Ako nema poboljšanja, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Sadržaji cilindra su pod pritiskom. Ne izlažite izravnoj sunčevoj svjetlosti, nemojte zagrijavati iznad 50 ° C. Ne prekidajte integritet cilindra i ne spali ga čak i nakon uporabe. Nakon svake uporabe ispirite vrh i pokrijte ga zaštitnom kapicom. Nemojte sterilizirati vrh u mikrovalnoj pećnici.

Oblik izdavanja

Otrivin Moree Eco

Sprej za nos. U plastičnoj bocu s uređajem za prskanje i zaštitnom kapicom koja sadrži 20 ml hipertonske otopine prirodne morske vode. Na 1 f. u pojedinačnom pakiranju.

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Sprej za nos. U plastičnoj bocu s uređajem za prskanje i zaštitnom kapicom koja sadrži 20 ml hipertonske otopine prirodne morske vode. Na 1 f. u pojedinačnom pakiranju.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Sprej za nos. U aluminijskim cilindrima s uređajem za prskanje i zaštitnim poklopcem koji sadrži 50 ili 100 ml izotonične otopine morske vode.

proizvođač

Otrivin Moree Eco

Otrivin Sea Forte spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Laboratorij de la Mer, Z.C de la Madeleine, Avenue de General Pato, 35400, Saint-Malo, Francuska.

Tvrdnje potrošača da ih režira LLC Novartis Consumer Helms

Pravna adresa: 123317, Moskva, Presnenskaya nab., 10.

Stvarna i poštanska adresa: 125315, Moskva, Leningradski Prospekt, 72, bldg. 3.

Tel: (495) 969-21-65; fax: (495) 969-21-66.

Otrivin morsko spreje za navodnjavanje nosne sluznice

Nalazi u sastavu: Hjelina, Švicarska. Rue de Letraz, 1260 Nyon, Švicarska.

Proizvodi: S.P.P.H., Impass de Busseno, 21801, BP7, Quetini Sextex, Francuska.

Zastupanje u Rusiji / organizacija ovlaštena za prihvaćanje zahtjeva - vidi gore.

komentar

Priprema Otrivin More Eko, nazalni sprej - u procesu registracije, kolovoz - rujan.

Uvjeti skladištenja Otrivin morsko prskanje za navodnjavanje nosne sluznice

Držite izvan dohvata djece.

Sprej u nosu Otrivina Više: upute

Čovjekovi nosni putevi stalno su u kontaktu s okolinom. Različite bakterije, prašine i alergeni, prodirući kroz sluznice nosa, mogu dovesti do gubitka zaštitnih funkcija i pojave hladnoće. Uporaba otopina na bazi morske soli, kao što je Otrivin More, pomoći će zaštiti šupljine od suhog i nadražujućih učinaka vanjskih čimbenika.

opis

Otrivin More je spreja na bazi morske vode. Izotonična otopina uključuje mnoge korisne tvari i mikroelemete koji su važni za normalno funkcioniranje tijela: magnezij, natrij, selen, klor i drugi. Sadržaj soli otopine je oko 0,9%, druga komponenta je pročišćena voda.

Proizvod se proizvodi u obliku aerosola s nebulizatorom, volumena od 50 i 100 ml.

Posebni anatomski vrh omogućuje upotrebu otopine za ispiranje nosa u maloj djeci.

Nasalni raspršivač može se dnevno koristiti za ispiranje usne šupljine u rinitisu i nazalnoj zagušenju, kao i alergijskih reakcija. Uspješno uklanja akumulirane tajne, vlaži sluznicu, štiti nosne prolaze od iritantnog djelovanja prljave okoline.

Terapeutska svojstva

Visoki terapeutski učinak morske vode nije samo zbog njegovih fizičkih svojstava za vlaženje i pranje sluznica, već i na bogat sastav mikroelemenata koji ne sadrže konzervanse.

Tvari se djelomično otapaju u stanicama kroz ionske kanale, bez utjecaja na cijeli organizam.

Otrivin Morea ima pozitivan učinak na stanje nosne sluznice:

 • uklanja nosne prolaze od alergena i drugih iritansa;
 • razrjeđuje tajnu, omekšava smrznute kore;
 • normalizira sintezu sluzi, osiguravajući brzo uklanjanje;
 • vlaži mukozne membrane;
 • uklanja edem i opstrukciju, obnavlja normalno disanje kroz nos;
 • jača vaskularni ton;
 • povećava lokalni imunitet;
 • uklanja upalni proces;
 • dezinficira površinu sluznice;
 • liječi oštećena tkiva, potičući prirodan proces regeneracije;
 • smanjuje iritaciju;
 • oslobađa alergene, pružajući pouzdanu zaštitu od patogenih flora - virusa i bakterija.

Djelujući na lokalnoj razini, Otrivin Moree dovodi do relaksacije zdravlja nakon nekoliko minuta nakon primjene. Učinak može trajati do 5 sati.

Indikacije za recept

Sprej za čišćenje za pranje nosa prolazi preporuča se da se koristi ne samo u terapijskoj već i preventivnoj svrsi.

Uz pomoć Otrivina more se navodnjava i peru unutarnjim školjkama nosa pod sljedećim patološkim uvjetima:

 • kronični rinitis infektivnog ili alergijskog porijekla;
 • sve vrste sinusitisa, uključujući frontalni i maksilarni sinusitis;
 • adenoids.

Osim toga, upotreba aerosola je indicirana ljudima koji su stalno u kontaktu s nadražujućim tvarima:

 • pušači s iskustvom;
 • poljoprivrednici koji se bave poljoprivredom i šumarstvom;
 • radnike čije su aktivnosti povezane s štetnom proizvodnjom.

Otiriv More se često koristi nakon operacije na nosnoj šupljini: savršeno iscjeljuje ozlijeđena tkiva, poboljšava opće stanje pacijenta.

Proizvod može pomoći navlažiti sluznice kada je zrak pretjerano ispražnjen tijekom rada klima uređaja, radijatora ili konvektora.

Lijek može biti odličan higijenski za trudnice i dojenčad od 3 mjeseca života, a može se upotrijebiti za prevenciju nakon kontakta s zaraženim ARVI-om.

Način primjene

Aerosol treba koristiti prema uputama za uporabu.

Ako je potrebno, pacijent može prethodno očistiti nosne puteve. Prije prve uporabe, pritisnite dispenzer i prskajte malu količinu tvari u zrak.

Cilindar se drži uspravno, stavljajući palac ispod dna, i uhvativši bocu s dva prsta. Skinite sigurnosni ventil s vrha. Glava se nagne prema naprijed i uredno ubrizgava u nosnicu.

Lagano gašenjem na vrhu, tvar se raspršuje u nos za vrijeme udisanja. Postupak se ponovlja slično za drugu nosnicu.

Nakon svake uporabe, pištolj za raspršivanje temeljito se ispere s vrućom vodom i ostavi da se osuši, nakon čega se boca čvrsto zatvori s poklopcem.

Terapijski učinak lijeka može se osjetiti za 2-5 minuta. Za jednu osobu preporučuje se jedan sprej.

U terapijske svrhe, Otrivin More se može koristiti po potrebi. Za higijenske svrhe, kao i preventivnu mjeru, navodnjavanje nosne šupljine može se obavljati dva puta dnevno.

Kada ste trudni i dojite

Lijek može biti pravi spašavanje žena u situaciji, kao i tijekom dojenja.

Korištenje morske vode u trudnoći i dojenju jedna je od najsigurnijih metoda liječenja, koja vam omogućuje brzu borbu s manifestacijama rinitisa.

Nuspojave i kontraindikacije

Obično Otrivin More na bazi morske vode ne uzrokuje nikakve negativne posljedice: sastoji se isključivo od prirodnih sastojaka i nema štetnih spojeva. Međutim, ponovljena upotreba otopine za čišćenje nosa može dovesti do iritacije i crvenila sluznice, kao i povećanog edema.

Nema praktički nikakvih kontraindikacija za upotrebu sprejova. Aerosol bez straha propisuje liječnici pacijentima bilo koje dobne skupine.

Međutim, za dojenčad stariju od 3 mjeseca lijek treba otpustiti s oprezom: s individualnom netolerancijom, tvar može uzrokovati lokalnu iritaciju, kao i izazvati alergijske reakcije.

mjere opreza

Prilikom nanošenja spreja, može se pojaviti lagano trnce, koje traje nekoliko minuta.

Treba imati na umu da su sadržaj bočice pod pritiskom. Nemojte kršiti njezin integritet, držati je pod otvorenim suncem, zagrijati do visokih temperatura i također zapaliti kantu.

Osim toga, nemojte dezinficirati vrh mikrovalnom pećnicom.

Nemojte primjenjivati ​​otopinu u prisutnosti alergijskih reakcija na njegove sastojke.

Nakon operacije na nosnoj šupljini, kao i kod oštećenja sluznice, spreja se može koristiti tek nakon konzultacija s liječnikom.

Rok trajanja, uvjeti skladištenja, trošak

Otrivinovo more je pogodno za temperature do 25 stupnjeva 3 godine. Otvorena bočica može se koristiti pola godine. Nemojte koristiti proizvod ako je cilindar oštećen.

Cijena aerosola s volumenom od 50 ml varira unutar 370 rubalja. Boca od 100 ml može se kupiti za 479 rubalja.

Sprej koji se temelji na morskoj vodi učinkovit je i siguran lijek za liječenje i prevenciju bolesti nazalnih prolaza. Zbog svog isključivo prirodnog sastava ima složen učinak na mukozne površine nosa, normalizira njihovo stanje, a također povećava otpornost na nepovoljne čimbenike okoliša. To je osobito važno za ljude štetnih zanimanja, malu djecu i žene tijekom trudnoće.

Otrivin More

Otrivin Više uputa za uporabu

Klinička farmakologija

Pomaže u zaštiti nosne sluznice od iritantnog djelovanja vanjskih čimbenika; Pruža hidrataciju sluznice u nadraženosti i suhoći povezanog s curi nosa i alergijskih simptoma. Otopina prirodne morske vode može se koristiti za dnevnu higijenu nosa kod odraslih i djece starijih od 3 mjeseca.

Oblik izdavanja i sastav

Sprej za nosnu primjenu

Aktivne tvari:morska voda 31,82 ml; voda pročišćena do 100 ml;

Boca 50 i 100 ml.

Posebne upute

djeca do 2 godine tijekom postupka moraju biti u suprotnom položaju sa strane, isprati naizmjenično u svakom prolazu kroz nos.

Kako uzeti, unositi i dozirati

Intranazalno. Sprej treba primijeniti po potrebi. Za dnevnu higijenu nosne šupljine: 1-2 puta dnevno ili više, ako je potrebno.

Navodnjavanje sluznice izvodi se pomoću vrha raspršivanja. Napoj za raspršivanje osigurava točnu i jednoliku vlažnost nosne šupljine, vlaži i čisti sluznicu. Sprej je posebno prikladan za pranje u nosnoj šupljini u djece zahvaljujući anatomskom vrhu razvijenom u odnosu na uporabu kod malih djeteta.

Upute za uporabu

 1. Skinite zaštitnu kapicu.
 2. Stavite vrh u bazu nosnog prolaza.
 3. Lagano pritisnite na podlogu vrha, prskanjem sprej u nosni prolaz.
 4. Ponovite postupak za drugi nosni prolaz.
 5. Nakon upotrebe, operite i osušite vrh, zatvorite posudu zaštitnom kapom.

kontraindikacije

Posebne upute

Sadržaji cilindra su pod pritiskom. Ne izlažite izravnoj sunčevoj svjetlosti, nemojte zagrijavati iznad 50 ° C. Ne prekidajte integritet cilindra i ne spali ga čak i nakon uporabe. Nakon svake uporabe ispirite vrh i pokrijte ga zaštitnom kapicom. Nemojte sterilizirati vrh u mikrovalnoj pećnici.

Otrivin More

Za pranje šupljine nosa hladnom i prepunom spreja za navodnjavanje nosne sluznice

Nos je važan organ koji osigurava vitalnu aktivnost tijela. Nosa zagrijava i vlaži udahnuti zrak, filtrira zrak od sitnih čestica, bakterija i virusa, štiti donji respiratorni trakt od infekcija, prašine i suhoće. Korištenje solnih otopina ili prirodne morske vode pomaže održavanju čiste i vlažne nosne šupljine, čime se štiti sluznica od iritirajućih učinaka vanjskih čimbenika. Otopina prirodne morske vode može se koristiti za dnevnu higijenu nosa u odraslih i djece starijih od 3 mjeseca.

Otrivine Sea - izotonična otopina morske vode, bogata prirodnim elementima u tragovima, ne sadrži konzervanse. Vlaži sluznicu nosa na suhoj površini, pomaže ukloniti mukoznu sekreciju iz nosne šupljine kod rinitisa i gušenja, pružajući udobno disanje. Pogodan je za uporabu kod odraslih i djece starijih od 3 mjeseca za dnevnu higijenu nosa.

POKAZATELJI ZA UPORABU

Upotreba nazalnog spreja OTRIVIN SEA preporučuje se svakodnevno:

 • pranje nazalnu šupljinu s hladnom, nazalnom zagušenjem, kao i alergijskim uvjetima. Sprej OTRIVIN SEA čisti nosnu sluznicu i osigurava njegovu hidrataciju s iritacijom i suhom povezanim s njemu i alergijskim simptomima.
 • uklanjanje sluznicu iz nosne šupljine u uobičajenim prehladama i alergijskim uvjetima.
 • ovlaživanja sluzni nos u uvjetima pretjeranog suhog zraka kada su uređaji za grijanje ili klima u sobi.

zaštita nosna sluznica od iritantnog efekta onečišćenja okoliša. Ispiranje nosne sluznice vrši se pomoću vrha raspršivanja. Napoj za raspršivanje osigurava točnu i jednoliku vlažnost nosne šupljine, vlaži i čisti sluznicu.

OTRIVIN SEA treba primijeniti po potrebi. Sprej je osobito prikladan za pranje nosačke šupljine kod djece zahvaljujući anatomskom vrhu razvijenom primjenom kod malog djeteta.

100 ml otopine sadrži:

morska voda 31,82 ml vode pročišćene do 100 ml Lijek ne sadrži konzervanse. Inertni plin propelant je dušik. Dušik nije sastavni dio otopine, djeluje isključivo kao propelant.

UPUTA ZA UPORABU

 • Skinite zaštitnu kapicu
 • Stavite vrh u bazu nosnog prolaza
 • Lagano pritisnite nosač vrha, prskajući sprej u nosni prolaz
 • Ponovite postupak za drugi nosni udar
 • Nakon uporabe, operite i osušite vrh i zatvorite posudu zaštitnom kapom
 • Za pranje šupljine nosa hladnim, gušenjem, kao i alergijskim uvjetima OTRIVIN SEA treba se primijeniti po potrebi.
 • za dnevna higijena nazalna šupljina: 1-2 puta dnevno ili češće, ako je potrebno.

Sadržaji cilindra su pod pritiskom. Ne izlažite izravnoj sunčevoj svjetlosti, nemojte zagrijavati iznad 50 ° C. Ne prekidajte integritet cilindra i ne spali ga čak i nakon uporabe.
Držite izvan dohvata djece. Nakon svake uporabe ispirite vrh i pokrijte ga zaštitnom kapicom.
Ne sterilizirajte vrh u mikrovalnoj pećnici.
Ne koristite sprej ako ste alergični na bilo koji od njezinih sastojaka.
Sprej OTRIVIN SEA treba koristiti u skladu s uputama za uporabu.

Rok trajanja: 3 godine. Ne koristite sprej nakon isteka roka valjanosti. Serija i datum isteka - pogledajte na pakiranju ili na dnu cilindra.

Sprej OTRIVIN SEA dostupan je u aluminijskim cilindrima s uređajem za prskanje i zaštitnim poklopcem koji sadrži 50 ml ili 100 ml izotonične otopine morske vode.

Upute za uporabu Otrivina more

Gornji dišni sustav, naročito nosna šupljina, stalno je u dodiru s vanjskim okruženjem. Prašina, kemijski aerosoli, alergeni i mikroorganizmi dolaze svakodnevno na sluznicu. Stoga mora u potpunosti provoditi svoje zaštitne funkcije za uklanjanje stranih tvari, sprečavanje infekcije, vlaženje i zagrijavanje udisajnog zraka. Ali zbog raznih razloga, svatko nema potpuno zdravu nos - mnogi pate od hladnoće. A onda morate koristiti lijekove koji pomažu u poboljšanju stanja sluznice. Među takvim je moguće zapamtiti i Otrivin More. Kakav je to lijek, kako funkcionira i kako se primjenjuje - to su glavna pitanja koja treba riješiti.

karakteristike

Aktivni sastojak lijeka je morska voda. To je jedinstvena tvar koju je stvorila sama priroda. Sadrži mnogo mikroelemenata i anorganskih spojeva potrebnih za pravilno funkcioniranje tjelesnih stanica: natrij, klor, kalij, magnezij, kalcij, jod, selen, sulfati. Koncentracija soli je blizu fiziološkom (0.9%), a ostatak je voda, posebno pročišćena i sterilizirana. Pripravak se proizvodi u obliku spreja za navodnjavanje nosne sluznice u 100 ml vrećici.

Unatoč prilično jednostavnom sastavu, slane vode imaju izražen terapeutski učinak na sluznicu. Njegova akcija je kako slijedi:

 • Čišćenje stranih tvari (pranje).
 • Vlaženje, ukapljivanje izlučivanja i omekšavanje kora.
 • Normalizacija proizvodnje sluzi.
 • Uklanjanje iritacije.

Voda pomaže u održavanju fiziološkog stanja ciliiranog epitela, povećavajući njegova zaštitna svojstva. Zahvaljujući sastavnim mikroelementima, dodatni su pozitivni učinci:

 • Protuupalno.
 • Antiseptik.
 • Antimikrobna.
 • Liječenje.
 • Antioksidans.

To je osobito važno u uvjetima stalnog kontakta s nadražujućim sredstvima, što može oštetiti nosnu sluznicu. Uz pomoć lokalnog imuniteta ojačana je lokalna vaskularna tonija, potaknuti mehanizmi antistres tkiva. Zahvaljujući tomu, obnavljanje nazalnog disanja, edem nestaje i toplina se uklanja.

Terapeutski učinci morske vode posljedica su ne samo njegovih fizičkih učinaka (pranja i hidratacije) već i bogatog sastava elemenata u tragovima.

Pitanja farmakokinetike za morsku vodu nisu dobro razumljiva. Ali određene informacije još uvijek postoje. Lijek djeluje na lokalnoj razini - na sluznici nosa. Učinak se javlja samo 3-5 minuta nakon primjene aerosola i traje do 5 sati. Mikroelementi djelomično apsorbiraju i ulaze u stanice kroz ionske kanale. Kada se uvede u nos, morska voda nema sustavne učinke.

svjedočenje

Navodnjavanje i pranje nosne sluznice s morskom vodom ne samo da je ljekovito već i preventivno djelovanje. Ovo pomaže u borbi protiv različitih bolesti:

 • Rinitis (infektivni i alergijski).
 • Sinusitis (sinusitis, frontalni sinusitis).
 • Adenoida.

Upotreba Otrvinovog morskog spreja je indicirana za osobe koje se neprestano susreću s nadražujućim tvarima: pušači, radnici u štetnoj proizvodnji, poljoprivrednici. Lijek se također propisuje nakon operacija na nosnoj šupljini, jer potiče iscjeljenje. Morska voda poboljšava sluznicu u trudnoći i novorođenčadi u uvjetima fiziološkog rinitisa. To je također izvrsno higijensko sredstvo jer normalizira proizvodnju sluzi i potiče uklanjanje korica. Nazalni iscjetak je indiciran kao profilaksa i za ljude u kontaktu s pacijentima ARVI.

primjena

Budući da morska voda ima veliki preventivni potencijal, može se uspješno primijeniti samostalno, kupnjom spreja u mreži ljekarne. A sa bolestima je bolje to učiniti na savjet liječnika. Posebno zato što jedan ispirivanje nosne šupljine najvjerojatnije nije ograničen. Stručnjak će naznačiti kako najbolje koristiti droga u određenom slučaju kako bi se postigao optimalan rezultat.

Prije upotrebe izvadite poklopac iz aparata. Savjet se stavlja u nosnicu na sredinu duljine, a zatim ga stiskanjem ubrizgava aerosol. Učinite i s drugim nosnim prolazom. Kako bi se uklonila pušenje i evakuacija, služi se sluzom s morskom vodom. I za higijenske i preventivne svrhe, ubrizgava se u svaki nosni kanal 2 puta dnevno (i češće). Nakon upotrebe, vrh bočice treba ispirati tekućom vodom.

trudna

U trudnoći fiziološka otopina u obliku spreja pravi su spašavanje od prehlade. To je zbog činjenice da su drugi lijekovi (na primjer, vazokonstrikcijski ili antialergijski) za buduću majku strogo kontraindicirani. Liječenje morskom vodom najsigurnija je metoda za uklanjanje simptoma rinitisa. Liječnici to preporučuju ne samo tijekom trudnoće, već i tijekom dojenja.

Sprej s morskom vodom je sigurna priprema s prirodnim sastojcima. Žene uspješno koriste za vrijeme djetetova davanja.

Nuspojave

Budući da morska voda ima prirodni sastav i ne sadrži štetne sastojke, moguće je ne brinuti o nuspojavama. Oni jednostavno ne postoje. Jedino što treba spomenuti je vjerojatnost nadraživanja nosne sluznice uz ponavljanje pranja. Zatim se možete suočiti s suprotnim učinkom - crvenilo i povećano oticanje.

Nema kontraindikacija za upotrebu. Lijek Otrivin Više uputa za uporabu kaže da se može koristiti bez ograničenja u svim kategorijama pacijenata. Samo u maloj djeci treba pazljivo koristiti sprej, budući da mlaz vode kada se ubrizgava može postati dodatno nadražujuće za sluznicu. Nemojte zaboraviti na vjerojatnost alergije na slanu otopinu (i to se događa).

Treba imati na umu da je boca vode pod pritiskom. Potrebno ga je pohraniti na mjesto bez izravnog sunčevog svjetla. Ne preporučuje se rastavljanje spremnika, izvadite aparat iz njega. To će oštetiti sustav ubrizgavanja.

Sprej s morskom vodom učinkovit je i siguran alat za liječenje i prevenciju bolesti u nosnoj šupljini. Ima potpuno prirodni sastav, zbog čega ima kompleksan učinak na sluznicu, normalizira njegovo stanje i povećava otpornost na iritantne čimbenike. To je nužno za ljude različitih dobi i zanimanja, uključujući žene tijekom trudnoće.